Glavni Zdravlje

Pancreatitis u trudnoći je upitan

Djevojke, svi ovdje govore da trudnoća pomlađuje, obnavlja. Ali sa mnom kao da su svi nokosi. Pretvorim se u baka. Samo od đavola, išijasa počeo je otići. Kad se počeo nabubriti, cijelu noć nije mogla spavati, tijelo je bilo trajno modrice. A na području trbuha bilo je kondenzacije, poput napunjenog crijeva. Na ovu temu, i post jednom pisala.Nu vrsta kao što sam bio s pankreatitisom dijagnosticiran Može li netko, ne daj Bože, naravno, suočavaju sa svojim podobnym.Rasskazhite simptomy.Po Zapravo sam sada pored zatvor i ovdje to otečen crijeva (ili) koji se širi s vrha trbuha, ne smeta. Hladni simptomi su blagi.

Mobilna aplikacijaSretna mama 4.7 Komunikacija u aplikaciji je mnogo praktičnija!

zaradio je pankreatitis nervozan zadnji posao. od simptoma bilo je infernalna bol svugdje - leđa, trbuha, donjeg dijela leđa... ali ovo je s pogoršanjem. i kao i obično nadutost, mučnina, imam godinu dana kao što je svaki dan bolesnima, au isto sablasni osjećaj gladi, kao što je tjedan dana nije jeo. i oboje su bolesni i žele jesti! već se koristi. Ne jedem pržene, ne jedem dimljeno meso, pogoršavajući se općenito po kaskadnom životu. A čaj i kava bi se trebali konzumirati manje, a šećer je zabranjen

Samo dijeta će vas spasiti. Pogledajte tablicu №5.

Ja sam jako zabrinut zbog ove "kobasice", koja leži na vrhu trbuha. Općenito je normalna. Gastroenterolog nije volio velike oči, poput svih drugih liječnika kada su opisani njihovi simptomi, ali ipak osjećam kao nakaza (((ja roditi tjedan kroz 3.a sebi takve užasne misli obasuo ((((

Zato se podešavajte za dobro i pažljivo pratite simptome.

Imam kronični pankreatitis, sad se ne sjećam koliko je to akutno. Kada pogoršanje počinje, osobno se osjećam vrlo bolesno, nema apetita, stolicu poput kašlja (ovo je siguran znak da se gušterača ne može nositi).

Kao kronika savjetujem se jesti doslovce poput ptice, ali svaka 2-3 sata. Sve kuhane, kuhane, isključuju kolače, sve što luta (voće, povrće). U načelu, imate pristojno vrijeme, pijete čaj s peletom jednom dnevno (pustite ga).

Od lijekova koje neću savjetovati, ali sjećam se da je moguće piti neke enzime, ali mislim da nije bitno da se zaglavi. Na ultrazvuku su bili? Jeste li napravili koprogram? Krvna biokemija? Na temelju tih pokazatelja sigurno se dijagnosticira. Također vam se može ponuditi ležati u bolnici, znojiti se.

Mislite li da je bolje u drugim klinikama? Tko među njima zna nešto o trudnoći. Jednim glasom kažu: "Sve se može dogoditi trudnoj ženi", pitate što treba učiniti - "trpjeti, moliti, dobro, ne znam". ”.

Još se nisam prijavio za račun, znam da našim savjetovanjem terapeut radi (to je na trudnicama), pa je on nadležan seljak, samo piće (očito), stalno crveno kao rak. Ovdje je bilo potrebno za mene - ah, nije bila prisutna, bilo je loše. Iako su zaglavili, a obični liječnici nisu rekli ništa za napraviti, kažu, proći će sama po sebi. Zato molim da hoću.

(Na mene na čeljusti limfonodusi su upaljene, iako osjećam, kao i obično). Mislim da je moj "rog" na čelu razlog. Nepoznat čunj, a na njoj bubuljice, koje sam razderala u snu, sad postoje rane, već sam mučen 4 dana, kao u zrcalu koje ću izgledati.

Trudnoća pankreatitisa

Naravno, znam da je za vrijeme trudnoće pogoršano kroničnog kaki sve vrste, ali kako se ovdje kad je jutarnje mučnine, mučnina i stalna upit da iskoriste ono što je kiselo, slano, a velika količina sirovog voća. Ovo je rezultat. Enzimska insuficijencija, gušterače se pogoršalo. Ne samo da vas čini bolesnima, tako da je vaš želudac također natečen na takvu veličinu da možete letjeti. Ne govorim o boli u crijevima i stvarima. Liječnik mi je propisao dijetu (odnosno) i mesim, ali pitanje je tko ju je pio tijekom trudnoće? Pročitajte na internetu.

Pozdrav svima. Jučer je s operacijom došlo do snažne boli. U bolnici je odgurnula korito. Ujutro je sve mirno. Liječnici su rekli da sumnjaju na pankreatitis. Nikada nisam imao bol u trbuhu, problemi s zhktom, a nisam imala nikoga na računu. Kako to može biti? Čitao sam da je moguće da majka snažno pritisne organe, koji su se okrenuli boli i povraćanju. Izraz 38 tjedana, s djevojčicom, rekao je da je sve dobro. I neću uskoro roditi. Čitao sam da je pankreatitis kronična bolest. I.

Mama, koja je bila suočena s takvom bolesti kao i pankreatitis u ranoj trudnoći, dobili ste enzime? Jeste li ih prihvatili? Je li se to dogodilo u stanju djeteta koje je Bog zabranio? Sve je počelo na 7 nedele.Kogda dobio na gastroenterolog, ona je imenovan Hofitol SPAZMOMEN Kreont Moj ginekolog je rekao da je Kreont je nemoguće (da li je korist za majku veća od rizika za dijete), slušao sam ga, prihvaćam samo prva dva lijeka, ali nije lakše, nelagoda u želucu i gušterača i dalje pokvariti život, kruta dijeta je briga za buduće zdravlje vašeg djeteta. Skupljam mišljenja drugih liječnika i mama koji.

Mama, jeste li imali pankreatitis / upalu slijepog crijeva tijekom trudnoće? Ako jeste, kako ste se borili?

Ne može se estetski pisati o ovome, ali još uvijek tko se suočio? Kada je došlo do trudnoće, stolica je postala svijetla boja, a ne puno tekućine, a ne sasvim kao proljev, ali postoje promjene. Imam kronični pankreatitis, mogu se pogoršati tijekom trudnoće, sada sam dijeta. Ili možda je to tako da hormoni igraju?

Djevojčice koje su gušterače pogoršale tijekom trudnoće? Pancreatitis - ili neki drugi problemi sa želuca? Što su učinili?

U mene je kronični kolecistitis i pankreatitis, u vezi s time povećava ili povećava bilirubin na analizi. Doista sam doživljavao ovu priliku, koliko ili koliko je to opasno? (trudnoća - 14 tjedana)

Djevojke, hello! Liječnici sumnjaju na pankreatitis. Nikad se nisam suočio s tim. Izraz je već dug. Crtež i pritisak bolova počeo nakon 39 tjedana, kćer je velika i vrlo preše. Jednom je vrijeme bilo gola bol. Bez uzi staviti pankreatitis. počela pravilno jesti (prije nego što je sama istočna kuhinja dopuštena, grijeh na njemu). Devchonochki, koji zna i živi s tom bolešću. Je li sve tako zastrašujuće? Tijekom života, promatranje PP za mene nije strašno, ali ponekad se želim opustiti uz martini staklo ili kod kuće.

Pozdrav djevojke. Imam pyelarnfret, pankreatitis i kolecistitis oko 8 godina, prva trudnoća bila je normalna, jednom u 22 tjedna sam povraćala žuč cijelu noć, samo ležala na očuvanju. Prekjučer budala jeli noću prženi krumpir, oštar mučnina noć rastrojstvo terapeut dao bolnicu rekao da je pogoršanje, a druga polovica trudnoće, ja općenito će biti zabavno. A što bi i kako nisam jesti kad nije bilo trudnih exacerbations nisu. A što je s tobom.

Djevojke koje su pile pankreatin tijekom trudnoće? Imam kronični pankreatitis.. Jedan liječnik kaže Pei... još jedan da se bolje upadnem... Ne znam kako biti

Danas, 20 DPP. Trudnoća je, testovi su prugasti, hgch raste i čini se da je sve u redu, ali. Prije trudnoće bilo je pankreatitis. Mislim da je malo previše loš za toksikozu. Oslobađanja su svijetlo smeđa ukinula karantenu. Već mislim da je to neudobnost s probavom od broja tableta koje pijem!

Djevojke s kroničnim pankreatitisom? Kako ste nosili dijete s ovim problemom? Na mene hr. pankreatitis i već 2 tjedna sjedim na dijeti. i sad mislim kad sam trudna moram jesti toliko mnogo voća i vitamina. Sada se bojim kako ću nositi drugu.

Bio je na LCD-u. MDA, analizira moj bez leda (((Prvi žučna i gušterače sam dugo sumnja da nije sve u redu. - stalnu težinu u želucu nakon jela, čak i kad jedem zobene pahuljice. - poput cigle proguta, plus mučnina nakon večere Hofitol me kako mrtve oblozi i pankreatin. - ura Sve ovo sam održao prije 15-20 godina općenito, AST i ALT. - i podigla, probudio me davno zaboravljene pankreatitis i kolecistitisa, dobro DZHVP s njima sjesti na.

Potvrđeni kronični pankreatitis, amilaza u krvi precijenjena je posljednje 3 godine 3 puta. Hrana nije bila probavljena, gubitak težine. Liječnik je propisao tablete, 2 puta dnevno, uz obroke. Onda sam doznao o trudnoći. Liječnik je rekao: "Sada, osobito piti, budući da gušterača ne može podnijeti. Visoki rizik od razvoja dijabetesa i još veći gubitak težine. Opasan za fetus." Tablete su dopuštene "na vlastitu odgovornost i rizik." To je samo istezanje enzima iz svinje svoga gušterače. Liječnici u Engleskoj (čak tri).

Od samog početka trudnoće, boli, nadutosti, svi zhkt su upaljeni, uvijek sam imao vječni problem, hv kolitis, pankreatitis. S vremena na vrijeme mir je 2-3 dana, a opet, već četvrti dan da ne dodiruje želudac. sa WC-om dobro, ali ovdje plinovi loše idu, trzaju, bore se i bolno sjede, dok skreću u prolaz, ispričajte me za detalje. Može li se i netko susresti s tim, osim što ste spremljeni? Kapsule Espumizan nisu vrlo korisne.

Pozdrav svima! Pomognite razumjeti. Za planiranje i trudnice, postoji niz vitamina koje su propisane od strane liječnika tijekom trudnoće. Ja sam u trudnoći, koja je završila na 10. tjedna se daje Elevit Pronatal, a danas sam otišao na drugi liječnik za drugo mišljenje, koje je napisao u ovom postu, a doktor mi je imenovan Vitrum Prenatalni Forte, tvrdeći da su bolji Elevita činjenica da oni su jod. I sada proučavam sastav oba lijeka i obratite pažnju na vitamin A: Vitrum sadrži Retinol.

Pozdrav, draga majke! Ja sam anesteziolog i resuscitator, razvijam osobni site za medicinske teme za liječnike i pacijente. Na žalost, ne po slušanju, znam o tome što može naštetiti raširenoj gušterači. Iako su glavni uzroci pankreatitisa alkoholizam i žučni kamenci, ne možete izbjeći druge činjenice rizika. Trudnoća i porođaj su takav čimbenik, kao i tijekom trudnoće, postoji promjena u normalnom rasporedu organa i pogoršanje funkcioniranja gastrointestinalnog trakta. Sam rođenje je stresni uvjet za tijelo, ako znate.

Pozdrav svima! 24 nije počelo mnogo. Vani, divlja toplina, začepljena. Jučer je bio noćna mora, prije ručka. Osjećao sam se samo strašno, slabo. Oh. kada je već jesen. Rebro mi boli u pravu, kad bez livre sve norme, ali kako se odijevam tako barem vikati. Ali ovo je samo "zlatno sredstvo", koje ću šutjeti. Jučer moj Škampi, od ručka do večeri, izvukao sam želudac u svim smjerovima, bez prestanka. Već sam se počeo brinuti, možda je tamo loše. na 6.

Sinonim za toksičnost je opijenost. Tijelo se ne može nositi s velikom količinom progesterona, hGH, proteina fetusa. pada posebno teško onima koji imaju kronične bolesti - gastritis, duodcnitisa, pankreatitisa, kolecistitisa, diskinezije u bilijarnog trakta, pa on.In osnovi nastanka Tox je prekomjerna stimulacija vegetativnim subkortikalnim centara u mozgu. Toksemija je složen pato-fiziološki proces u kojem se nalazi neravnoteža autonomnog živčanog sustava (koji kontrolira rad unutarnjih organa), vazospazma pojavljuje u organima poremećen krovotok.Chto može pomoći Tox: EnterosgelEssentsialeMnogo se zakiseli pića-juha bokovima, voćnih napitaka, voćnih napitaka, limonom.Schelochnaya vode s mineralnom vodom bez gazaLaymImbirMyataOtvar romashkiOvsyanaya kashaDolgie šetnje na svježem vozduhePitanie frakcijskim 6-8.

Tko je izmjerena do onoga što crta BT.Vosmaya tjedan, s potonuća srca njihova općina BT.Nervnichayu, ako je temperatura dan je isti kao što je bio u jutarnjim ili desetine ili dva vyshe.Do kao trudna, mislio sam da ću biti sretna u drugom stanju, a sada strah od straha.Boyus se nigdje pojavio pankreatitis nije utjecao na trudnoću (prije, a nije imao pojma o ovoj bolesti). Jedan tjedan je uzi i opet na živce!

Najmlađi sin ima 4,5 mjeseci, a nekoliko puta čuo od mog supruga o želji da rodi treće dijete (po mogućnosti, naravno, moja kći). Želim malo razmisliti o određenoj temi.

Sumnjam rezultate. Trenutno, težina 62 kg, povećanje od početka trudnoće 7 kg. Na ginekologiji, sve je u redu, raspoloženje je izvrsno, ali postaje umornije, spavam danju. Prekomjerno pankreatitis, bol je bolan. Očito na pozadini hormonske terapije (još eko je veliko opterećenje na tijelu). DidFGS, muck je rijedak, ali podnošljiv. Pronašao je gastritis. Tretira se na gastroenterologu, pijem kreon i duspatalin. Šteta što ne mogu jesti sirovo povrće, a ne voće. Pašnjaci još nisu kupljeni (osim dječja i čarapa), nakon nekoliko tjedana ćemo ići.

Sin je mjesec i pol. Sve je počelo snažnim osipom na koži bebe, ali je pao za 24 sata. Zatim je stolica postala zelenkasta. Onda negdje negdje oko tri dana. Ali sada tri dana tekućina poput vode. Boja je uobičajena žuta. Dijete je mučeno s gazikulama i kolikom. Dobro jede, spava dobro, nema temperature, gazikovi odlaze. Na papu oko anusa kao intertrigo, ali rekli su mi da to može biti povezano i sa mojom prehranom. Ponekad ne spava noću, plače. A ujutro je zaspao i spavao.

Dobro došli! Ovdje je pitanje (pogotovo mišljenje i iskustvo onih koji žive u Njemačkoj): jeste li rješili probleme postpartum oporavka (težina, tijelo i prateće čireve) nutricionista i koji su rezultati. Pitanje nije u stanju mirovanja, jer ja sam sportaš i znam kako ispadati, povećati kg, podići i usavršiti tijelo, ali samo ako tijelo radi ispravno i zdravo. U mom slučaju zbog trudnoće i porođaja hormonska pozadina i metabolizam su snažno promijenjeni, negdje je izvučen pankreatitis. Što je radio i.

Nekoliko dana prije, imao sam bol na lijevoj strani. Večeras sam imala, molim oproštaj, proljev. Popio sam 2 tablete festala i širio žlicu škroba u vodi i pio, izgledalo je kao da je nestalo, ali ostali su ostali na lijevoj strani. Vjerojatno pankreatitis. Imam par puta je bilo takvih napada, ali za dugo vremena, to je nasljedna, pa pokušajte da ne prejesti masne i pržene, prije nego što joj brak je jeo skoro slano jelo, a jučer navečer pojeo nekoliko rajčice trešnje. Mislim da zbog toga, iako već.

Moja slatka mala beba ima samo 3 mjeseca i uskoro ćemo morati dijeliti! Stvarno se nadam da to ne dugo. Vrlo zabrinuti za ovo! Svi su već iscrpljeni! živjela sam za sebe i nisam znala ništa, ali u jednom sam trenutku bila upletena boli tako da ga nisam mogla podnijeti! Djevojke, dao sam rodila sama, bez anestezije 3 djece, bez vikanja i patio i plakao, a onda je palačinka takvu bol, a ja sam ležao i nije mogao na podu u kuhinji u 5 sati ujutro.

7 vrsta bolova u trbuhu: 1. Bol na vrhu u sredini, u želucu - to ukazuje na gastritis, ali može biti simptom srčanog udara (pogotovo ako je bol daje u desnoj ruci) ili upala slijepog crijeva.

Dugo vremena nisam napisao ništa, nisam sve to pronašao neko vrijeme. Želim napisati povijest što se sjećam. Krajem studenog Polina i ja bili smo hospitalizirani drugi put. Bila je bolesna tjedan dana. Otišao sam na miru, otišao sam napustiti. Odjednom, nakon šetnje, požalila se na bolove u trbuhu, jako plakala, odbila jesti. Uspio sam je staviti u krevet, ali za vrijeme spavanja, temperatura je porasla na 39, ostala je pritužba na bol u trbuhu. Nazvali su hitnu pomoć, ali Polina ne izgleda normalno.

Ton se smanjuje))) Imala sam zhuuuuutky ton u 11 tjedana, na uzi su pokazali lalichku stisnut zidovima uterusa. Maknula je stenochku s lica, neću zaboraviti ovaj video! plačući za plačima. Sada (09.01.15) postoji 14 tjedana. ili bolje, na Uzi je rekao 13 tjedana i 4 dana. U kapelici nema radosti, dama se konačno pliva i nešto joj ne smeta! Ovdje možete postaviti pitanje? Sam sam s problemima, sa zdravljem?

Gotovo prije mjesec dana napisao sam da je konačno uzrok rasta folikularnih cista pronađen - upala (https://www.babyblog.ru/community/post/conception/3197887). Daljnji nastavak povijesti mojog liječenja, puno bugova koje sam predao PCR infekcijama, izbacivanjem, razmazivanjem, bakos. I na kraju - sve je gotovo savršeno, samo leukociti na cerviksu su povišeni. Otišavam do svog liječnika, šalje uzi, i tamo.. 6 dts, 2 ciste folikularne sa 2 strane, gotovo 6 cm i 3 cm, gomila slobodne tekućine, itd. U zaključku, oni pišu da znakovi upale.

Djevojke sam sve u uzrujao prije dva do tri tjedna počela boljeti s lijeve strane ispod rebara (ja se žalili na moje Gines na njega, a on je imenovan analize na amelazu. I sada je došao rezultati indeks veća od normalne. To znači da je moja gušterača je upaljena i je kolecistitis - pankreatit.Koroche me poslao da kirurg, on se udaljio od mene i poslati na gastroenterologu.A ovu kozu u lice da sam rekao da joj je kao kost u grlu, a ona nije stvarno želiš.

Ja sam 25 godina, sve je počelo prije 1,5 godina (prije nego što su se sumnje liječnici stavili gastritisa, ali nikad ne smeta maksimum kada pereesh bila teška i sve) prije.1,5 godina počela u jesen bol na lijevoj strani u gornjem dijelu ( mislio srce, još od srca bolesne) upućene liječniku, rekla je, to je u redu, je li standardnu ​​odjek i propisao Panangin, ja sam rezanje liječnik imenovan, prestao tjedan dana kasnije počela imati bolove u želucu, osjećaj je da je sve povećan i konstantan mučnina i slabost. Ja opet liječniku (nedavno je zamijenio 5 liječnika!).

Djevojke, izgleda da imam pankreatitis. Gallbladder je uklonjen 2004. godine. Došlo je do kamenih i stalnih napada, uklonjenih i tijekom najjačih napada (5 dana ispod kapljice kapaljke). Gušterača se nije trudila do trenutnog trenutka. S početkom trudnoće, kad nisam ni znao o njoj, bilo je nekoliko napadaja, prema ocjeni opisivanja pankreatitisa. Pruža krv u biokemiju, podiže ili povećava ALT i gama-GT - što se događa kod pankreatitisa. Bojao sam se. Čitala sam internet o pogoršanju pankreatitisa tijekom trudnoće - bilo bi bolje da ne čitam. U petak.

Samo tražite potporu.. Započnit ću s činjenicom da je moja kćer izdržala bez problema i rodila joj u vrijeme 38 tjedana 4 kg. Nakon dvije godine, odlučio se na drugo dijete, a zatim na razdoblje od 20 tjedana, poput vijka iz plave boje, nema palpitacije. Riječi ne mogu opisati tu bol. Godinu dana kasnije nije planiran, ali vrlo coveted trudnoće sin.

Sstatya vrlo korisno, jer je bol u trbuhu stalno 1. Bol na vrhu u sredini, u želucu - to ukazuje na gastritis, ali može biti simptom srčanog udara (pogotovo ako je bol daje u desnoj ruci) ili upala slijepog crijeva. Bol u desnoj hipohondriji. Oštra bol, uz težinu, mučnina, daje u desnom ramenu - najvjerojatnije je bilijarna (hepatična) kolika. Može ukazati na prisutnost kamenja u žučnjaku. Mračna bol koja prati gubitak apetita - najvjerojatnije je diskinezija žučnih kanala. Ali to se može dogoditi i kada.

Jetra i gušterače tijekom trudnoće

Preporučeni post

Stvorite račun ili se prijavite da biste ostavili komentar

Komentari mogu ostaviti samo registrirani korisnici

Stvorite račun

Registrirajte novi račun u našoj zajednici. Lako je!

Prijavite se

Imate li račun? Prijavite se sada.

Nedavno pregledani 0 korisnika

Nijedan registrirani korisnik ne vidi ovu stranicu.

Kronični pankreatitis u trudnoći

Pišem vam se s ovim problemom: imam 26 tjedana trudnoće. Tijekom cijele trudnoće gušterača boli (kod mene kronični pankreatitis, 2 puta već u bolnici bio je pod kapaljkama: jednom u 15 tjedana, a zatim u 20). Imam povećanu razinu amilaze u mokraći i boli, au krvi amilaze je normalna. Stalno nadutost i zatvor, a ja ne mogu jesti povrće i voće. Sada, na pozadini toga, imala sam skraćeni cijeli maternji maternji list i bilo je otvaranje pola centimetra s prolapsom mjehura u 20 tjedana. Već 21 tjedan sam pojeo maternicu, uzimam ginipral na pola tablete četiri puta dnevno i stalno ležim. Kad ustane i izgledam malo slično, ton se odmah pojavljuje i maternica postaje kamenita, au suprotnom položaju također se događa. Druge se bolove povlače i na stranu maternice. Mogu li uzeti ne-shpu? I još više: moja je gušterača ponovno počela povrijediti, od toga temperatura od 37,2, stalno se stalno drži. Od onoga što je upaljeno? Ja sam na strogoj prehrani, hoću li opet dobiti kapljice? Koliko je loše u mom stanju i kako to utječe na bebu? Prije trudnoće, gušterača je povremeno bolesna, ali to se nikada nije dogodilo. Pa ipak: Ja se mogu roditi s takvom dijagnozom i hoću li moći isporučiti do isporuke, što mislite? Pomozite nam savjet, stalno se bojim za dijete i za sebe, imam 29 godina, beba je prva i vrlo coveted, prije nego što nije postalo trudno.

Berezovskaya E.P. odgovori

Uvijek je važno odgovoriti na pitanje koliko je ispravno postavljena dijagnoza pankreatitisa u vašem slučaju i što bi trebalo biti liječenje, s obzirom na trudnoću tijekom prekida. Uostalom, ono što opisujete (pritužbe iz gastrointestinalnog trakta) tipično je za normalnu trudnoću, a protiv pozadine uporabe ginipra također može biti nuspojava.
Akutni pankreatitis (čak i ako je to pogoršanja kroničnog pankreatitisa, ali u inozemstvu je dijagnoza kroničnog pankreatitisa ne priznaje većina liječnika) za trudnoću - to je vrlo rijetko i događa se u 1 u 4 000 - 10 000 trudnoća (ovisno o regiji). U većini slučajeva, to je uzrokovano stvaranjem gallstones i opstrukcije common terminal žučni kanal u području otvaranja gušterače kanal. Razina masti (triglicerida) u krvi tijekom trudnoće povećava, tako da ovo stanje može izazvati pojavu pankreatitisa. Tri druga uzroka pankreatitisa kod trudnica: reakcija na lijekove (tiazide, broj antibiotika), uporaba alkohola, trauma u pankreatični kanal.
Koji su kriteriji za postavljanje akutnog pankreatitisa kod trudnica? Žalbe i simptomi mogu biti toliko raznoliki i iz različitih sustava organa, a ne samo probavnog trakta, da se ne možete osloniti samo na njih. 10% žena s pankreatitisom ima pritužbe iz dišnog sustava. Mučnina i povraćanje su fiziološka norma trudnoće, ali također mogu biti znak pankreatitisa. Šindre u gornjem trbuhu također se javljaju u trudnica i bez pankreatitisa. I isto se može reći io ostalim znakovima pankreatitisa - tijekom trudnoće, svi oni mogu biti normalni.
Ultrazvuk ili računalna tomografija omogućuju vam da vidite promjene u gušterači, što se obično povećava, a u prisustvu kamenja u žučnjaku i kanalima također se mogu otkriti.
Laboratorijska dijagnoza je teška, jer se mnogi pokazatelji u normalnoj trudnoći razlikuju od onih izvan trudnoće.

nivo trigliceridi u svim trudnicama povećao, ali obično ne prelazi 3,4 mmol / l. U trudnica s pankreatitisom razine masnoća znatno veće i iznose 8,5 do 11,3 mmol / 1.
nivo kalcijum i polovica trudnica s pankreatitisom hipokalcemija, to se također može utvrditi.
Normalno, razine amilaza u serumu trudnica varira od 30 do 150-160, razina lipaze - od 4 do 208 (ovisi o referentnim vrijednostima laboratorija). Uz pankreatitis, razine oba enzima znatno povećao. Zapravo, određivanje tih razina je vrlo osjetljivo na pankreatitis (94%). U prosjeku, razina amilaze u pankreatitisu raste do 1400 IU / L, ali može biti veća.
Razina amilaze u mokraći u trudnica rijetko se određuje, jer može biti lagano povišena. Također, veliki broj lijekova, uključujući tocolytics, utječe na razinu amilaze u mokraći.
Ako imate razina u krvi enzima su normalne, a zatim i dijagnoza pankreatitisa je veliki znak pitanja, a može biti i manifestacija overdiagnosis, lažne dijagnoze ili nuspojave od mirovanje i korištenje velikih količina droge.

Na taj način, s obzirom na pravilnu dijagnozu pankreatitisa, potrebna vam je savjeta više nadležnog liječnika. Možda u ovom pogledu, vi ste savršeno zdrava žena koja ne zna značajke GIT u trudnica i sve neugodne simptome koji proizlaze iz ovoga.

Što se tiče zadržavanja trudnoće. Važno je razumjeti jednu stvar: ako je trudnoća u režimu trajnog prekida, to bi trebalo biti vrlo dobar razlog. Borba za održavanje trudnoće ne uvijek se opravdava, a manje takva agresivna borba. Uvijek je potrebno isključiti razvojne nedostatke djeteta - potrebno je provesti anatomsku ultrazvuju s detaljnim istraživanjem strukture svih organa i sustava fetalnih organa. Za obavljanje takvog ultrazvuka treba liječnik koji je obučen u perinatologiji (fetalna bolest).

Pankreatitis je u komunikaciji s više od 800 mutacija (promjena) gen uključen u vrlo opasne bolesti - cistične fibroze (transmembranski regulator cistične fibroze vodljivosti (CFTR)). To znači da ako ništa povijest pankreatitis epizoda, a često i različitih kroničnih bolesti dišnog sustava (sinusitis, nosni polipi, bronhitis), neplodnosti, što može biti nositelj gena, a time povećava vjerojatnost prijenosa gena za dijete. Stoga, pristup procjeni stanja - zašto trudnoća želi završiti bez kraja - mora biti trijezna, uzimajući u obzir mnoge pro i kontra i provođenje dodatnih metoda ankete. Ovo je s jedne strane.
S druge strane, važno je razumjeti, ali je li vam očuvana terapija ili ležaj za spavanje. Možda je i situacija s rizikom gubitka trudnoće pretjerana, kao i kod pankreatitisa.

Dakle, imali ste skraćivanje cerviksa, dobili ste hitno ubod na grliću maternice. Naravno, s prekratkim maternicom maternice, njegovim otvorom i prolapom membrana, izgleda uspješnog šivanja i održavanja trudnoće je iznimno niska, ali ipak postoji. Ali to je učinjeno. A koje su veličine cerviksa sada? Ako su se vratili u normalu, postavlja se pitanje racionalnosti vašeg bića u bolnici za "očuvanje" terapije.
Kontrakcije maternice su normalna fiziološka pojava tijekom trudnoće, ako te kontrakcije ne postaju redovite i ne idu u rad. Od druge polovice trudnoće, želudac može "otvrdnuti" kada se fetus rotira, kada žena promijeni položaj, upravo iz sveg djelovanja. Kako maternica raste, postoje ligamentozni bolovi - bolovi na bolovima na stranama i na donjem dijelu trbuha, osobito kada se promijeni položaj tijela.

Možda ono što opisuje nije „prijetnja gubitka trudnoće”, a pravilo - pod uvjetom da je vratna duljina se vratio u normalu, a ne manje od 2 cm, vidite, mirovanje trudnoću spasiti ne radi, čak i sa vrata maternice nesposobnosti. i šivanje - to je dokazano i više puta. Stoga u inozemstvu takva žena može biti u bolnici pod nadzorom, ali obično nitko tohololitiki joj ne imenuje niti imenuje, jer imaju Strogi indikacije i kontraindikacije za propisivanje (Tololytic (konzervativna) terapija http://lib.komarovskiy.net/vvvv.html). Oslonac leđa povećava rizik od tromboze pa se u mnogim slučajevima ne potiče. Nakon šivanja vrata maternice fizička aktivnost je ograničena na nekoliko dana, te s procesom stabilizacije (dužina nije skraćen), žene mogu živjeti normalan život kod kuće je ograničen samo spolnosti, dizanje utega i nastave tjelesnog odgoja.

Trebao bi liječiti liječnik obučen u visokorizičnoj trudnoći, ako je to zapravo pankreatitis, vaš je život u opasnosti, jer je stopa smrtnosti trudnica s pankreatitisom vrlo visoka. Stoga, u vašem slučaju, treba hitno održavati konzultacije liječnika, uz sudjelovanje stručnjaka, uključujući i iz republičkog centra perinatologije. pankreatitis dijagnoza treba potvrditi ili opovrgnuti u skladu s trenutnim dijagnostičkih kriterija za bolesti kod trudnica (1), pitanje primjene agresivne tokoliza treba revidirati (2), mogući uzroci prekid trudnoće treba uzeti u obzir pažljivo (3). Drugim riječima, u vašem slučaju, važno je jasno odgovoriti na pitanje zdravlja (samo iza krivulje) ili je pretrpio ozbiljne komplikacije trudnoće (a treba uzeti sve mjere vašeg spasenja, na prvom mjestu)?

Pankreatitis u trudnoći

U očekivanju. Lemfotografoov blog na 7ya.ru

Ovo je drugi foto shoot s Natalia. Visage i frizura Anna Patrikova

Pitanje pankreatitisa. Dječja medicina

Kod kćeri (5 godina) otkrili su pankreatitis. Imenovali su prehranu i kompleks enzima. Dijeta nije teško pridržavati se, jer potrebno je isključiti prženu i masnu hranu. No, nije jasno što učiniti s mlijekom, medom i sirom, jagodama i ostalim bobicama. Čuo sam (ne od liječnika, da je mlijeko neprijatelj gušterače). Možete li mi reći? Hvala ti, Rita.

Dnevnik trudnoće. SEMA blog na 7ya.ru

Danas želim početi držeći „trudna” dnevnik.U imam 20-21 tjedna trudnoće, a već je prošlo pola kako je to: prvih 12 tjedana dobili su mi bili hard-svađa u obitelji, moj muž i ja prvi put izašao nesporazum, onda je moja majka, naučili o mojoj trudnoći strogo inzistirati na prestanku, ukratko, puno suza proliti, ja još uvijek ne mogu shvatiti moju majku, ona živi 300 km od nas, mi nikada ju nego ne opterećuje. Ehhh. I užasno sam mučila žgaravica zbog slatke, sve je sjedilo.

Pancreatitis kod djece - uzroci, simptomi, prehrana.

Pancreatitis je upala gušterače. Postoje dva glavna oblika ove upale: akutni i kronični. Ti su oblici uobičajeni u odraslih osoba. Posljednjih godina odlučeno je dodijeliti još jedan - reaktivni pankreatitis (pravilno govoreći - reaktivna pancreatopatija) - češća kod djece. Uz upalu gušterače enzimi koji se oslobađaju žlijezda nisu bačeni u duodenum, već ga počinju uništiti (samodestricija). Enzimi i toksini, koji u ovom slučaju.

2 panna / Izgleda kao pankreatitis. Medicina i zdravlje

Pozdrav! Ako je moguće, savjetuj me molim. Ukratko reći moju priču. Za nekoliko godina, povremeno (često) ja se muče bolešću, a kad okreće glavu ili tijelo još i sve što pliva, kao što su, kao što su mučnina s laganom vrtoglavicom ili nešto, to je jasno povezan s gastrointestinalnog nemir. nakon obroka dolazi nelagodu u probavnom traktu u oko 30-40 min.Gde polugodišnjeg snažnim napadima boli, ponekad s povraćanjem i poremećajem u želucu). I s temperaturom od 37,7.

Pankreatitis. Dječja medicina

Danas smo krenuli ultrazvukom, dijagnosticirali smo pankreatitis. Djevojčici 1d., 2 mjeseca, dijateza i malo prekomjerne težine (u godini težila je 11 kg 515g uz rast od 77 sm). Recite mi, molim vas, da nas prijeti i da li je lako liječiti, koji su uzroci ove bolesti.

pankreatitis. Medicina i zdravlje

Zapravo, interesira ono što se dijete primjenjuje u ovom slučaju. hvala.

Hepatitisa DZHVP-gastrit- pankreatitis. - Pijem tablete iz gastritisa.

Molim vas, reci mi puno problema. Mužem 44. Prije 1,5 godine postojala je ulkus 12-perstnaja s helikobakterom, uspješno su liječili antibiotike + pariet + denol. Posljednji EHDS je napravljen prije 1,5 mjeseca, bez čira, bez erozije. Prije 4 mjeseca je prenio ili nosio gep.A prosječne težine. na pozadini bolesti, pielonefritis je izišao - postupali su po štedljivim metodama. Tada se gastroduodenitis pogoršao. Nakon 1,5 mjeseca "izlazi" prostatitis - izliječen, u stazi je korištena Unidox: (pola doze - liječnik je istodobno inzistirao suprugu.

Ranitidin i trudnoća - ranitidin i trudnoća

Pozdrav, pomoć, molim. Trudna sam. Uzi je pokazao razdoblje od 3 tjedna. Trudnoća je bila neplanirana i, od neznanja, uzeo ranitidin tijekom sva tri tjedna, lijek koji smanjuje izlučivanje klorovodične kiseline (prije mjesec dana došlo je do pogoršanja kroničnog gastritisa). Prema uputama trudnicama, to je kontraindicirano. Sada je četvrti tjedan. Uterus u tonu. Recite mi, koja je vjerojatnost patologije povezana s primjenom ovog lijeka

pancreatitis koji pati? Medicina i zdravlje

Djevojke s pankreatitisom 38 od večernjeg holdinga - mlin, nazovite hitnu pomoć ili? boli već osjećaji nisu prisutni, jučer su, budući da noću nije prisutna *** Tema se prenosi s konferencije "joint venture: sit-round"

Čestitam na rođendan moje kćeri od moje majke.

1 Čestitam vam danas, želim te, Znaš, draga - svi smo na ramenu! Kćer, ti - sreća, ti - moja vjera, s tobom srce, i ja se radujem! Neka se svijet osmjehne sa suncem jasnim, Neka svaki dan bude najljepši! Osmijesi, sretno i užitke bajki, priča lijepe i svijetle su boje... ti ponosan na svoje uspjehe, divno nemaju svoj rođendan! Neka obiteljski praznik bude čaroban, sretno vam i nadahnuće. © 2 Moja kćer je draga, sve želje svih.

Seks tijekom trudnoće. Olga_Mo blog na 7â.ru

Ako je trudnoća normalna, možete se baviti seksom s budućim roditeljima, beba neće naštetiti, a uz pristup razdoblja rada, to je čak poželjno. Zabrana spolnog odnosa tijekom trudnoće, ako je nametnuta, češće je neko vrijeme, a bolje je provjeriti sa svojim liječnikom koliko je potrebno da zadrži apstinenciju. Liječnici ženskih klinika obično upozoravaju buduće majke ako imaju seksualnu kontraindiciju, a kad sve ide dobro, oni ne uvijek objašnjavaju da intimni odnosi nisu opasni.

reaktivnog pankreatitisa. Dječja medicina

Mi smo 3.5. Jučer je ultrazvuk trbušne šupljine u vrtiću bio dijagnosticiran lošim odljeva žuči, kontinuiranom septi i suženjima, a svi su se nazivali reaktivni pankreatitis. Jedemo malo, ali često. Reakcija je samo masno mlijeko i kiselo vrhnje (suze). Nema više davanja. U subotu idemo vidjeti pedijatra, ali srce nije tamo. Znam da ću s ove konferencije uvijek dobiti nešto neophodno za sebe pa se stoga pozivam na vas. Ne možete jesti masti, to je razumljivo. Liječenje će biti imenovano, također razumljivo. Pitanje.

Sve o trudnoći. Nickov blog na 7 tisuća

Ambulantna voda, ili amnionska tekućina, je biološki aktivno okruženje koje okružuje fetus. Tijekom trudnoće, amnionska tekućina obavlja različite funkcije, osiguravajući normalno funkcioniranje sustava majke-placente-fetus. Amnionska vrećica se pojavljuje u 8. tjednu trudnoće kao derivat embrijoblasta. Amnionska tekućina je filtrat krvne plazme. U svom obrazovanju važnu ulogu ima izlučivanje amnionskog epitela.

Ultrazvuk tijekom trudnoće - sve pojedinosti.

Ultrazvuk je najpoznatiji među studijama tijekom trudnoće. Ultrazvuk je sigurna metoda koja vam omogućuje određivanje patologije u bilo kojem trenutku trudnoće i naravno odrediti samu trudnoću. Trbušni i vaginalni ultrazvučni senzori tijekom trudnoće obavljaju se na dva načina: senzor trbuha i vaginalni senzor. Tijekom ultrazvuka, senzor abdomena se ispituje ispunjenim mjehura kroz prednji trbušni zid, tj. Senzor se pokreće.

Dnevnik trudnoće. Karlovin blog na 7y.ru

I ovdje. 02.02.13 Saznao sam da sam trudna! Hura, kako sam znao ?! Prije točno 2 tjedna dobio sam dijetu prema Dyukanovoj metodi - unos proteina. Smršavio sam za 1-1.5nedeli težine gotovo 4 kg, a zatim ustane, ludo trbuh boli kao prije menstruacije, općenito, nakon sjedenja na forumu sam shvatio da je to sve normalno, težina je vrijedan, ali onda naglo padne, ali mjesec nema počeo, iako je želudac i dalje bol. na forumu je također napisano da je moguće odgoditi mjesečno, ali ne i tjedan dana. I ovdje sjedim.

17 tjedana trudnoće - dio puta prošao.

Imam 17 tjedana trudnoće. Odlučio sam snimiti svoju trudnoću. Zabilježen sam u klinici Euro-Med u Moskvi na Sukharevskayi. Ime liječnika je Arlashina Olga Anatolyevna. Tijekom tog vremena imala sam dva važna događaja: ultrazvuk i probira. Uskoro će biti i drugi ultrazvuk i probir. Bio sam jako zabrinut zbog ovog krvnog testa i ultrazvuka naravno, dobro je da je sve normalno s nama! Probiranje krvi je posebna analiza. Zatim liječnik može pogledati rizike patologije, naravno sve.

Zdravlje žena tijekom trudnoće.

Volim ovu knjigu. Budući da je ispalo čak i malo bolje nego ja bih))) Sve je počelo s idejom - napraviti stvarno potrebnu i korisnu knjigu za trudnice, više da je doslovno samo da smo objavili knjigu o razvoju djeteta prije rođenja [ref 1], Ginekolog, pa čak i učenici profesora, pa čak i talentirani praksa, plus (kao i obično) zavkafedroj medakademii uhvatiti užas što nije jednostavno. Naš prvi sastanak održan je u bolnici (da, gdje je samo glavni.

4 tajna prekrasne trudnoće

U trudnoći nikad ne želite biti lijepi. Ali žena na položaju ima niz ograničenja. Mnoge procedure ljepote i prehrambene dodatke zabranjene su, a dopuštene manipulacije ne ostaju uvijek s jakom snagom. Što da radim? Pogledajte metode koje su zajamčene da donose ljepotu i da će imati koristi i za mamu i bebu. Spavanje Svatko zna da ako spavate manje od propisanog, odmah se odražava na licu: koža izgleda umorna, gubi svježinu i zdravu boju.

Bilo je novo mjesto na temu trudnoće.

Pozdrav svima, moje ime je Denis i želim podijeliti s vama novi blog autora happyfamily.kharkov.ua

Djeluje li Dyufaston na početak menstruacije? - kako to utječe.

Prvi put u životu pijem djufaston. Imenovani su ili imenovani od 14 dana mjesečno. Ciklus obično 26 dana, sada 31 dan i mjesečno sve nije prisutan. Test je negativan. Planiram treću godinu (((Što to može biti? Neću otići liječniku ovaj tjedan, moram se jako bolesiti ((((

Moje čudo je trudnoća. Dnevnik. 3.

Prvom G (ginekologu), dobio sam 21 DC (3 DPO (dan nakon ovulacije)) i bio je šokiran njezinim riječima. Ginekolog pogledao uzi i rekao da možda trudim! Pokazala mi je čašica u maternici, koja je, prema njoj, poput novog života u razvoju. Čuda. Rekla mi je da ću sutra ujutro provesti test trudnoće. Je li, bilo je kristalno čisto. Još uvijek ne razumijem što i kako sam to vidio u utrobi... Ali ona je stvarno bila u pravu! Htjela sam joj vjerovati, ali nakon testa, nada.

Dnevnik trudnoće.

Dobar dan! Moj blog, vi sigurno niste muškarac, ali onaj tko me može slušati razumjeti i prihvaćati me kao što jesam, danas sam imao ideju. A što ako počnete čuvati dnevnik mame i bebe upravo sada? S prvom kćerkom započela sam dnevnik u bolnici. Sada, naravno, rijetko bilježim bilješke, iako se emocija i avantura od tada nisu smanjivala. Također su najavili natječaj za najbolji dnevnik. Pa s početkom.

Priprema za buduću trudnoću.

Pozdrav svima, stvarno želim djecu i odlučio sam se pripremiti za ovo)))

Pobuna gušterače. Bolesti gastrointestinalnog trakta

Prvi znakovi pankreatitisa. Lijekovi za liječenje pankreatitisa.

Bol u lijevom hipohondriju: (- bol u lijevom hipohondrijumu.

Oko 2 dana :( dan - bolje u večernjim satima i noću. - to boli sve u redu ispod rebara na lijevoj strani postoji neka vrsta slezene Možda je netko nešto slično što to može biti ???

Mogu li zamijeniti Creon s pankreatinom za dijete?

Mogu li zamijeniti Creon s pankreatinom za dijete? Svi liječnici propisuju Creon, ali isto je isto kao i pankreatin. *** Tema je premještena s konferencije "JV: sit-round"

Pancreatitis, Depakin, pitanja? - pankreatitis iz depakina

Dva pitanja koja imam.. Oni koji piju depakin - imate li sve s gušteračom i jetrom u redu? Što podržavate / zaštitite? Koje su nuspojave? A pitanje je za one koji imaju sam gušterače, bez obzira odakle dolazi. Kako liječiti? Kakva vrsta prehrane?

Zašto se povrijedi pravi hipohondrij? Bolesti u vremenu.

Dyskinesija žučnog mjehura i žučnih kanala u trudnoći

Ne štedeći trbuh. Zdrava prehrana

Nove godine i Božić približavaju se, što znači partije, blagdane. I njihove posljedice na trbuh, koji ovih dana nije lako.

Ultrazvuk trbušne šupljine: prepoznajemo "kvarove"

Kada i zašto trebate napraviti ultrazvuk? Priprema za ispitivanje, postupak.

Nazovite '03'. Komplikacije trudnoće

Nazovite hitnu pomoć! - ovo je prva misao koja nastaje u nama kad se iznenada stanje zdravlja pogoršava. Tijekom trudnoće, uzroci anksioznosti nastaju još češće. Što može biti razlog za prijavu na ovu hitnu službu?

Sezona prehlade. Bolesti u trudnoći

. U pozadini smanjenja imuniteta povećava se vjerojatnost bolesti katara. U prvom tromjesečju trudnoće (od začeća do 12-13 tjedana) infekcije mogu izazvati opasnost za prekid trudnoće, spontanog pobačaja, propustila pobačaj (smrt fetusa u maternici), bruto malformacija. U drugom tromjesečju trudnoće (13-27 tjedana), prehlada može uzrokovati prijetnju od prijevremenog porođaja i malih fetalnih anomalija. U trećem tromjesečju (od 28 tjedana), prenesene virusne i / ili bakterijske infekcije uzrokuju mnoge hipokloritne sindrome retardacije rasta fetusa, poremećaji placente, intrauterini infekcija fetusa. Uzroci prehlade mogu biti virusi ili bakterije. Virusi su mnogo manji od bakterija u veličini, koji se brzo šire.

Ureaplazme: pronađite i neutralizirajte! Bolesti u trudnoći

. U prisutnosti ureaplazme u tijelu trudne žene, ti mikroorganizmi mogu poslužiti kao faktor rizika za razvoj postpartum endometritisa. Cistitis uzrokuje bol prilikom mokrenja, čestih urina. Pijelonefritis se očituje boli u lumbalnom području, povećanje temperature. Cistitis i pijelonefritis mogu se pojaviti tijekom trudnoće i nakon poroda. Ureaplazme mogu uzrokovati neplodnost. Često postoje slučajevi u kojima zbog niske virulencije uzročnika, s jedne strane, te zbog dobrog stanja imunološkog sustava - s druge strane, mikoplazme dugo vremena (do nekoliko godina) ne manifestiraju. Ta se situacija naziva nositeljom infekcije i.

Dječje infekcije kod trudnih majki. Bolesti u trudnoći

Infekcije bebe koje čekaju trudnicu. Prevencija i liječenje bolesti.

Čekamo dijete. zajedno s psom. Zdravlje trudnica

. "Krivac" njegova razvoja je okrugli crv - ascaris čovjeka (Ascaris Lumbricoides). Manifestacije bolesti ovise o stadiju procesa. Pluća su pogođena (pojavljuje se kašalj). Karakteristične promjene na koži, koje često imaju izgled košnica ili malih mjehurića s transparentnim sadržajem na rukama i nogama. Penetracija askarida u kanale gušterače uzrokuje akutni pankreatitis. Gutanje crva u prilog (dodatak) uzrokuje upalu slijepog crijeva ili tzv. Kapičku koliku neupalnog prirode. Izvor ascariasis je bolesna osoba koja izlučuje jajašca crva u vanjsku okolinu s izmetom. Životinje mogu nositi jaja patogena na vunu i šapama zagađene tlom. U BPE.
. Pažnja: trudnica ne bi trebala provoditi ispitivanje izmet psa! U budućnosti, ponovite ciklus trčanje crva svaka četiri mjeseca. To je neophodno kako bi se osiguralo da vaš pas ostaje "čist" i da vas ne može zaraziti crvima, što bi dovelo do ozbiljnog pada vašeg imuniteta, a time i ranjivosti na bolesti. Miran suživot s kućnim ljubimcem tijekom trudnoće Ako ste prije trudnoće koristili svoje ljubimce s različitim sprejevima protiv parazita krvave sisavaca - buha i krpelja - sada ih trebate napustiti. Bit će vam bolje ako kupite psa za ovratnik protiv psa. Tijekom tog razdoblja osobito su važni higijenski problemi. Ako ste ranije mogli.

Pankreatitis ?. Druga djeca

Žao mi je, ali vjerojatno je gastrohepatska epidemija, moja sestra je bolesna, znakovi: bol u epigastriumu, povraćanje žuči, bljedilo, ne, samo leži sloj 3 dana. Varijante: pankreatitis, kolecistitis, trovanje, kolelitijaza. Da li netko ima liječnika ili kliniku da brzo i brzo pojede bez problema? Bili su registrirani u bolnici: dijeta za glad, allochol, but-shpu, diamagel. Bilo da je moguće gepaben (? Ne sjećam se točno ime), u bilješci - kontraindikacija u akutnom razdoblju.

Pankreatitis ?. Dječja medicina

Nedavno, moja kćer (5 godina) žali se na bol u trbuhu. Jučer je temperatura porasla: 38,5. Liječnik (u klinici) je rekao: možda je virusna infekcija, ali više kao pankreatitis. Odlučili smo se ispitati za upalu slijepog crijeva, koja nije nađena tijekom ispitivanja. Pitanja ovdje su: 1. Ako je pankreatitis (koji su simptomi osim bolova u trbuhu), koja bi hrana trebala biti isključena iz prehrane (mlijeko i med su od interesa)? 2. Ima li itko iskustvo uzimanja uzorka urina s kateterom?

Dijeta - tablica broj 5 - dijeta 5 stol za dijete 3 godine

Recite mi što znači dijeta - broj tablice 5. Što može i treba, a što nije dopušteno? Liječnik je najprije propisivao tablicu broj 4, a zatim tablicu broj 5. Ni prva opcija ni druga - ne govorim ni o čemu, a moj je otac otišao u bolnicu s djetetom, koji se, naravno, nije sjećao ništa. Ako je moguće, tko zna, i na 4 tablici i na 5 to-thread priču.

LCB - u budućoj operaciji - obaviti operacije na zhkb.

U lipnju se raspravljalo o mojoj temi. http://www.7ya.ru/conf/confer-theme.aspx?cid=Sporttid=4034 Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u njemu. A sada se pomaže da se okupimo u duši i prihvatimo operaciju. Vrlo je zastrašujuće, osobito nakon 2 tjedna boravka u kirurškom odjelu zbog još jednog akutnog pankreatitisa izazvanog SCI-om. Kirurzi su rekli da u narednih 2-3 mjeseca operacija ne može biti učinjena, a zimi žučni mjehur treba smanjiti. Moramo se pripremiti mentalno. Što čeka ispred?

Hitno! Je li moguće Festal? Također što je moguće? Bod. Trudnoća i porod

Hitno! Je li moguće Festal? Također što je moguće? Vrlo trbuh - gušterača.

Kronični pankreatitis tijekom trudnoće

Kronični pankreatitis je uobičajena bolest koja, između ostalog, utječe na mlade žene. A za njih su relevantna pitanja u svezi s kroničnim pankreatitisom i trudnoća - kako trudnoća će nastaviti s pankreatitisom, koliko je opasna bolest na fetus, što su karakteristike prehrane u pankreatitisa na pozadini trudnoće, kako će se manifestirati pogoršanje i što učiniti s njima, i mnogi drugi. Pokušat ćemo objasniti glavne točke u tijeku pankreatitisa u trudnoći.

Planiranje trudnoće

Gušterača, čak i upaljene, normalna plodnost nije izravno umiješati (ako se uzme u obzir trčanje teških oblika bolesti sa popratnom oštrim osiromašeni svih organa i sustava). To je, zatrudnjeti s kroničnim pankreatitisom je sasvim realno. Da, i na razvoj negativnih utjecaja samog fetusa kronični pankreatitis nije (naravno, u nedostatku ozbiljnih egzacerbacije bolesti). No, potrebno je planirati buduću trudnoću, odabirom najpovoljnijeg vremena za začeće - razdoblje stabilne i dovoljno potpune remisije.

Prije postizanja stabilnog remisije bolesti, bolje je razmišljati o trudnoći zbog nekoliko razloga:

 • tijekom trudnoće povećava se opterećenje na tijelu žene, a postojeće kronične bolesti, uključujući pankreatitis, vrlo su često pogoršane;
 • kada se akutno pogoršanje pankreatitisa i prijelaz na pacijente s remisijom propisuju dosta lijekova za tečaj ili konstantan prijem, od kojih su mnogi kontraindicirani tijekom trudnoće.

Prilikom planiranja trudnoće obavezno se posavjetujte s liječnikom i ginekologom, prođite kroz sve potrebne testove, čak i ako niste imali dugotrajno pogoršanje pankreatitisa. Unaprijed pronađite dobrog liječnika koji može nadzirati vašu trudnoću, odgovarati na vaša pitanja i rješavati poteškoće u bilo kojem trenutku.

Jesti trudnicu s kroničnim pankreatitisom

Pristupačna trudnoća ne uklanja prehrambene ograničenja, već naprotiv, čini potrebnim pridržavati strože prehrane nego tijekom remisije.

Trudnica s kroničnim pankreatitisom treba uvijek zapamtiti:

 1. Potrebna je usklađenost s prehranom: dijeta - glavni čimbenik koji sprečava pogoršanje bolesti.
 2. Dijeta će biti prilično stroga - kako na asortimanu dopuštenih proizvoda i jela, tako i na načinu kuhanja proizvoda. U prvom tromjesečju trudnoće, kada se često razvijaju trovanje, poželjno je pridržavati se prehrane preporučene tijekom pogoršanja (ili prvi №5P dijeta verzija): dozvoljeni samo jelo, pari ili kuhano, a nakon pyurirovaniem. U 2-3 tromjesečju, dijeta postupno širi tijekom normalne bolesti.
 3. Treba voditi računa o "prirodnim vitaminima" svježe stisnutih sokova, svježeg povrća, voća i bobičastog voća. Ne zaboravite da su mnogi od njih kontraindicirani u pankreatitisu. Bolje je napustiti korištenje povrća, voća, bobičasto voće i sokovi od njih bez toplinske obrade, budući da je rizik od pogoršanja znatno nadilazi korist od tih proizvoda. I potrebni vitamini i minerali mogu se odabrati u obliku pripravaka. Kada stabilna remisija i blagi oblik bolesti je dopušteno malu količinu dozvoljenih voća i bobica (kiselo jabuka, marelica, banana, trešnja, lubenica, itd) U svježem obliku.
 4. Ukusni "hirovci" i iznenadne želje da jedu nešto kiselo (začinjeno, slano, itd.), Tako karakteristične za žene u razdoblju čekanja djeteta - također nije za vas. Povlačenje iz prehrane ne vrijedi.
 5. Ne zaboravite na potrebu za frakcijskom hranom: jesti svaka 3-4 sata, nemojte dopustiti gladne pauze.

Pojedinosti praćenja trudnica s pankreatitisom

 1. Obavezno obavijestiti opstetričara-ginekologa o prisutnosti pankreatitisa koji ukazuje na ozbiljnost bolesti, vrijeme posljednjeg pogoršanja, pružanje informacija o liječenju i pregledima.
 2. Opet, zajedno s ginekologom, trebalo bi pregledati lijekove propisane za pankreatitis, njihove doze i trajanje primjene. Žena ostaje samo potrebnim lijekovima, zamjenjujući opasne pripravke za trudnoću s drugim lijekovima (na primjer, inhibitori protonske pumpe mogu se zamijeniti antacidima itd.). Zauzvrat, neki od lijekova koji se koriste u liječenju gestoze ili drugih patoloških stanja tijekom trudnoće će biti kontraindicirani u pankreatitisu.
 3. Redovita (najmanje 1 put u 2 tjedna) promatranje gastroenterologa ili terapeuta. Dodatno, savjetovanje s endokrinologom može biti potrebno.
 4. Redoviti dodatni testovi: coprogram, opći i biokemijski krvni test, krvne pretrage za šećer, tjedni test urina za šećer i aceton, ultrazvuk gušterače itd.
 5. Ako postoji pogoršanje pankreatitisa, najbolje je da ga tretiraju u bolnici, a profil se biraju ovisno o trajanju trudnoće. U ranim fazama žene hospitalizirane u odjelu gastroenterologije, terapije ili operacije s obveznom konzultacija opstetričara i ginekologa, u kasnijim fazama i egzacerbacije umjerene težine češće hospitalizirana na odjelu patologije trudnoće, te da su pozvali kirurga i gastroenterolog za konzultacije.
 6. Toksemija trudnoće u prisutnosti pankreatitisa također bolje liječi u bolnici, jer je pod krinkom toksičnosti (mučnina, povraćanje, gubitak apetita, bolovi u trbuhu, pojava acetona u mokraći) može se krije jedan napad pankreatitisa. Osim toga, čak i ako to ne trovanje, već vjerojatno razviti na pozadini pogoršanja kroničnog pankreatitisa.

Pojačanje pankreatitisa u trudnoći

Simptomi pogoršanja kroničnog pankreatitisa tijekom trudnoće su klasični: bol u trbuhu, povraćanje, mučnina, vrućica, žutica. Ali oni se često uzimaju za toksikozu trudnica, stoga svakako potražite medicinsku pomoć za bilo kakve neugodne simptome i obavijestite svog liječnika o vašem pankreatitisu. Nemojte sami lijekirati u svakom slučaju!

Tijek trudnoće u pankreatitisu

Tijek trudnoće na pozadini pankreatitisa ovisit će o tome nastaju li se egzacerbacije i koliko će biti jaki. Mnoge trudnice s pankreatitisom imaju dugoročne toksikoze u prvoj polovici trudnoće, a onda sve ide glatko. Ali s iznimno teškim pogoršanjem, osobito u ranoj fazi, prijetnja ženskom životu je visoka, pa se pobačaj može zahtijevati.

Porođaj s pankreatitisom

Kronični pankreatitis ne služi kao znak za carski rez. Preporuča se prirodno rađanje s odgovarajućom analgezijom (periduralna anestezija).

zaključak

Normalna trudnoća i porod zdravog djeteta s pankreatitisom su sasvim mogući. Glavna stvar je slijediti savjete i preporuke liječnika, držati se na prehrani i pomno pratiti vaše zdravlje.

Pedijatar i dječji endokrinolog. Obrazovanje - pedijatrijska škola Državnog sveučilišta u Zagrebu. Radim od 2000. godine, od 2011. godine - pedijatar u dječjoj poliklinici. Godine 2016. položila je specijalizaciju i dobila certifikat o pedijatrijskoj endokrinologiji, a od početka 2017. godine primam priznanje za osiguranje kvalitete.

komentari

Idem u Eko s kroničnim parcreatitisom, mačkom. Dugo se nije uznemirio. U pozadini hormonske terapije, mali mjehurići u abdomenu i stolici. Poremećuje drugi - kod mene refluks-isofagit eroziv se stalno pogoršava, sedam mjeseci na IPP-u, a trudnoći je nemoguće. No, liječnik je rekao da je IPP tijekom trudnoće zabranjen samo u Rusiji pa mislim - dobro, učinit ću sa svojim GERD-om, jer imam vrlo tešku bol tijekom pogoršanja u grlu. Može li rezultat na preporuke liječnika i uzeti Pariet? Čini se da je najmanje najmanje opasno od svih. Bolje je od uzimanja šiljka u jednjaku ili u rupu. Ili Bog ne dopušta raka. Ja ću biti zahvalan ako liječnik, mačka, kaže. sastavio ovaj članak. Hvala ti

Da, osim što IPP uopće ne pomaže. Sve vrste ganatona, smectas i drugih antracida, poput mrtvih točkica. ((Cure ove stvari za 2 godine ne mogu ni ležao u bolnici i pita za operaciju - nije imenovan, kažu neučinkovit.. Dijeta promatrati ne znam kako biti -. Panktiatit nije zabrinut, ali od stalnih refluksa problema i bolova s erozije zbog lijevanja.

Inga, ovo pitanje morat će se riješiti samo uz gastroenterolog i Ginekolog. Pokušajte se posavjetovati s drugim liječnikom. Informacije o sigurnosti korištenja ove skupine lijekova tijekom trudnoće vrlo su ograničene. Prema uvriježenom mišljenju, ppi se može primijeniti u trudnoći samo u žena s potvrđenom endoskopski teške ili komplikacija GERB, u kojoj je liječenje H2 blokator je bio neučinkovit.

Da biste mogli ostaviti komentare, prijavite se ili se prijavite.

Slični Članci O Pankreatitisa

Jaja s pankreatitisom

Zadatak gušterače je obrada masti i ugljikohidrata koje osoba konzumira tijekom jela. U ovom slučaju proizvodi se inzulin, oslobađaju se enzimi koji obavljaju metabolizam. Kada je upala gušterače žlijezda, zašto je enzimska funkcija poremećena.

Povećani pritisak u razvoju pankreatitisa

Arterijski tlak pokazuje upad protoka krvi u zidove arterija. Gornji pokazatelj na uređaju govori o kontrakcijama srca, a donji dio označava dijastoličnu stanje u pankreatitisu.

Simptomi i liječenje crijevne dolichosigme kod odraslih

S dolichosigma crijevnim tretmanom kod odraslih mogu imati različite pristupe. Sve određuje stupanj bolesti. Takva bolest je kongenitalna anomalija debelog crijeva (sigmoid), kada je njezina duljina pomalo povećana.