Glavni Simptomi

ursofalk

Oni koji imaju problema sa žuči ću ići, kako je teško ponekad: žuči okus u ustima ujutro, oštra bol u desnoj strani, a ponekad može utjecati na kožu - pored toga ona postaje nezdrav izgled i dosadan s problemima žuči boja, da čak i može "ugoditi" s takvim "ljepotama" kao prištićima i drugim osipima.

Sklonost žučnoj zagušenja često je kongenitalna, a također može biti praćena posebnim oblikom žučnog mjehura, kada stvara fleksibilno suženje, što također ne promiče ujednačeno povlačenje žuči. Ovdje sam samo takva situacija. A ako ne slijedite žučni mjehur, nemojte obavljati ultrazvuk na vrijeme i nemojte uzimati choleretic pripravke, a zatim postupno oblikovati pijesak, malen i velik, koji na kraju može formirati kamenje. A kamenje opet, ako se ne otapaju na vrijeme, apsorbiraju kalcijem i postaju kalcificirani - ne mogu se ni na koji način riješiti, situacija će u ovom slučaju biti spašena samo kirurškim intervencijama.

Prolazio sam kroz sve faze do pretposljednjeg - na moju veliku sreću, kada ultrazvuk pokazuje prisutnost kamenja, no rendgenski je bio zadovoljan rezultatima - kamenje je bilo bez kalcijevog užitka, hurrah! Liječnik je propisao dugi tečaj za Ursofalk:

Lijek sadrži ursodeoksikolnu kiselinu - ova supstanca, prolazi kroz jetru i žučni mjehur, otapa kolesterol. A ako ga pijete s tečaja, a ne nedostaje, a zatim neko vrijeme možete rastopiti kolesterolne formacije koje su nakupile u žuči.

Učinio sam to. A kako bi se pratiti rezultate tretmana, tri mjeseca nakon početka primjene ultrazvuka učinjeno - rezultati su bili bolji od prije hospitalizacije, ali pijesak i sitni kamenje je još uvijek dovoljno za sve to uhvatiti na ultrazvuku. Tri mjeseca kasnije, ultrazvuk je pokazao da je moja čeljust bila čista i prestala sam uzimati lijek, iako sam, po preporuci liječnika, morala piti još jedan mjesec.

Zašto sam prestala uzimati lijek?

Činjenica je da je vrlo skupo. Njemački. Jedan paket u kojem je 50 kapsula - čak i uz dnevni unos 2 kapsule noću, dovoljno za manje od mjesec dana. I postoji takav paket od oko 900-1000 rubalja. Za pola godine s malo kupih osam od tih paketa, u ukupnom iznosu je izašao više od 7.000 rubalja. Vrlo skupo. Zato sam se prebacila na podršku biljnih preparata.

Ursofalk recenzije pacijenata

Alena, Moskva Kada jetra boli, nećete zaboraviti na to, nećete se ometati. Otišao sam kod liječnika čim sam pronašao par sati slobodnog vremena. Dijagnoza još nije bila strašna, iako zvuči zamršeno - diskinezija žučnog trakta. Dodijeljeni Ursofalk. Uskoro su bolovi na Ursofalke spustili, iako ponekad i dalje neodoljivo vuče ispod rebra s desne strane. Ali sada je sasvim drugačije raspoloženje. Kad nema dijagnoze, ispada da je potpuno drugačija priča, tako da se pojavljuju sve vrste strahova. U mladoj dobi stvarno želim živjeti.

Zadnji je put bio kod liječnika, dobio dijagnozu - kamenje u žuči. I žučni kanali su začepljeni kamenjem. Preporučio je uzimanje Ursofalk. U priručniku sam čitao čudnu fraza. Koristite za otapanje kamena ako se ne mogu ukloniti endoskopskim metodama. Čini se uvijek vjeruje da je uvijek sigurnije da se otopi nego da se popne unutra s skalpelom ili nekim endoskopom. Nakon dvotjednog tečaja, osjećala sam se bolje. Prestao je privući desnu stranu i živjeti zabavnije. Svejedno, kada je stalna bol, iako ne jaka, iz zabave je vrlo zbunjujuća. A što je još ugodnije - liječnik je nagađao da kamenje nije jednostavno, nego kolesterol. Budući da se drugi ne otapaju ovim lijekom. Ponekad se dogodi da su liječnici pismeni i, različitim drugim znakovima, mogu odrediti koje je kamenje osoba stvorila. To me smirilo i počelo sam više povjeravati ovom liječniku. Ako ništa, uvijek ću otići k njemu, on očito zna kako analizirati i izgledati dublje.

Pilo sam se. Dopilsya do ciroze jetre. I samo kad je stao na pragu između života i smrti, zaustavio se. Ali jetra se ne želi oporaviti. Cirroza ostaje. I sada su dodani kolesti kolesterola. Liječnik je rekao da je potrebno izvršiti operaciju i ukloniti ovo kamenje. rastu i već imaju veličine do 1 cm. Pitao sam ima li tablete za otapanje kamenja, odgovorila je da postoji Ursofalk, ali s cirozom se ne može koristiti. Odlučio sam se za sebe, pa ako se bilo što dogodi iz Ursofalk, onda je tako. Ili se tvrtka jednostavno može reosigurati. Često vidim upozorenja u uputama, poput "analnih svijeća u ustima nemojte stavljati". Ukratko, kupio sam i počeo sam odabrati dozu iskustvom. Pio sam mjesec dana. (ne votka :)). Prvo je bilo pogoršanje, bol, spavanje pogoršalo, itd. Ali sam preživio, a sada je došlo do poboljšanja u promatranom. Možda ću i prevladati ovaj problem.

Odlučili smo imati dijete sa svojim mužem. Već je vrijeme. Nakon 30 godina, uopće ne želite roditi. Otišao je na konzultacije kako bi bili ispitani - i ovdje vam - kolesterske konkremente. Liječnik je rekao da se trebate riješiti prije trudnoće, tako da nema dodatnih problema u ležanju i porodu. U međuvremenu joj je strogo zabranila trudnoću. Sada sjedim i pijem Ursofalk, jer nisam pristala na endoskopiju. Ne želim riskirati nikakve mehaničke intervencije. Da je dijete zdravo, moguće je ići na sve, ali u operacijama, pustiti i ne teško, moguće je podići ono što je infekcija, a zatim se riješiti već godinama. Ovo poboljšanje nije postalo odjednom. Ali to je razumljivo, to nije komad šećera koji se otopi u čaši, a onda morate razgovarati s žlicom. A tamo je raspada vrlo spora. Ali ja izdržavam, pogotovo što je rezultat već osjetio.

Također možete ostaviti svoje povratne informacije o drogi. Pošaljite ga e-poštom. pošte. Administrator će ga pregledati i ako sadrži informacije koje su zanimljive posjetiteljima web mjesta, objavit će ih.

Kupci su zainteresirani za recenzije drugih lijekova s ​​lijekovima na mreži, cijene, mogućnost naručivanja

Kako ne vratiti situaciju u operaciju

Oni koji imaju problema sa žuči ću ići, kako je teško ponekad: žuči okus u ustima ujutro, oštra bol u desnoj strani, a ponekad može utjecati na kožu - pored toga ona postaje nezdrav izgled i dosadan s problemima žuči boja, da čak i može "ugoditi" s takvim "ljepotama" kao prištićima i drugim osipima.

Sklonost žučnoj zagušenja često je kongenitalna, a također može biti praćena posebnim oblikom žučnog mjehura, kada stvara fleksibilno suženje, što također ne promiče ujednačeno povlačenje žuči. Ovdje sam samo takva situacija. A ako ne slijedite žučni mjehur, nemojte obavljati ultrazvuk na vrijeme i nemojte uzimati choleretic pripravke, a zatim postupno oblikovati pijesak, malen i velik, koji na kraju može formirati kamenje. A kamenje opet, ako se ne otapaju na vrijeme, apsorbiraju kalcijem i postaju kalcificirani - ne mogu se ni na koji način riješiti, situacija će u ovom slučaju biti spašena samo kirurškim intervencijama.

Prolazio sam kroz sve faze do pretposljednjeg - na moju veliku sreću, kada ultrazvuk pokazuje prisutnost kamenja, no rendgenski je bio zadovoljan rezultatima - kamenje je bilo bez kalcijevog užitka, hurrah! Liječnik je propisao dugi tečaj za Ursofalk:

Lijek sadrži ursodeoksikolnu kiselinu - ova supstanca, prolazi kroz jetru i žučni mjehur, otapa kolesterol. A ako ga pijete s tečaja, a ne nedostaje, a zatim neko vrijeme možete rastopiti kolesterolne formacije koje su nakupile u žuči.

Učinio sam to. A kako bi se pratiti rezultate tretmana, tri mjeseca nakon početka primjene ultrazvuka učinjeno - rezultati su bili bolji od prije hospitalizacije, ali pijesak i sitni kamenje je još uvijek dovoljno za sve to uhvatiti na ultrazvuku. Tri mjeseca kasnije, ultrazvuk je pokazao da je moja čeljust bila čista i prestala sam uzimati lijek, iako sam, po preporuci liječnika, morala piti još jedan mjesec.

Zašto sam prestala uzimati lijek?

Činjenica je da je vrlo skupo. Njemački. Jedan paket u kojem je 50 kapsula - čak i uz dnevni unos 2 kapsule noću, dovoljno za manje od mjesec dana. I postoji takav paket od oko 900-1000 rubalja. Za pola godine s malo kupih osam od tih paketa, u ukupnom iznosu je izašao više od 7.000 rubalja. Vrlo skupo. Zato sam se prebacila na podršku biljnih preparata.

Hepatitis forum

Dijeljenje znanja, komunikacija i podrška za osobe s hepatitisom

Ursosan ili Ursofalk?

Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka Sergio »24. srpnja 2014. 19:25

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka trački »25. srpnja 2014. 23:54

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka AIWA »26. srpnja 2014. 00:02

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka kawaii »26. srpnja 2014. 00:39

Vaša poruka Yurik »26. srpnja 2014. 10:04

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka vrckati »26. srpnja 2014. 10:35

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka Kalinka »02 Listopad 09:48

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka Dimis73 »02. listopada 2014. 13:58

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka Kalinka »02. listopada 2014. 18:54

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka Dimis73 »03 Listopad 05:22

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka Kalinka »03 Listopad 07:42

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka okean »03 Jan 2015 17:48

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka Sens31 »3. siječnja 2015. 17:53

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka hemit »04 Jun 2016 19:19

Re: Ursosan ili Ursofalk?

Vaša poruka SergeyR »20 Jun 2016 20:28

Recenzije: Ursofalk

  • Dr. Falk, Njemačka
  • Rok trajanja: do 01.07.2021
  • Dr. Falk, Njemačka
  • Rok trajanja: do 01.05.2022
  • Dr. Falk, Njemačka
  • Rok trajanja: do 01.06.2022
  • Dr. Falk, Njemačka
  • Rok trajanja: do 01.09.2020

Recenzije korisnika Ursofalk

Ova suspenzija je propisao pedijatar na mjesečno dijete za žuticu. cijena ugrize, volumen suspenzije je ogroman, zašto nije bilo moguće napraviti još nekoliko inačica volumena, izbacit ću gotovo punu posudu. Dakle, droga je strašno jaka, dijete pati od zatvora, čim prije završi

Ovaj lijek propisan je novorođenom unuku pedijatru, s riječima: "Nećete liječiti žuticu, dijete će ostati zubobolja!" Počeo je liječiti žele! Nesretno dijete nije spavalo tri tjedna, nije uzelo grudi, stalno je vrištalo! Ukratko, na kraju tijeka liječenja, najveći dio skupog velikog staklenke lijekova otišao je na mene (prije godinu dana uklonio sam žučni mjehur). Popio sam tri dana i shvatio zašto je dijete vikalo! U ustima je jeziv gorčina! Nemojte piti, nemojte se zaglaviti! Ujutro, navečer, popodne! Čak sam se i noću probudio s tom gorčinom! Četvrti dan sam bacio staklenku u kantu! Moje mišljenje: možete piti Ursofalk samo u kapsulama!

Ursofalk - uputa za uporabu, analoge, mišljenja i formulacije (tablete ili kapsule od 250 mg, suspenzije ili sirupa) lijekovi s ciroze jetre i ikterus u odraslih, djece (uključujući novorođenčad) i u trudnoći. struktura

U ovom članku možete pročitati upute za upotrebu lijeka ursofalk. Prikazani su komentari posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika stručnjaka o korištenju Ursofalk u njihovoj praksi. Veliki zahtjev je da aktivno dodaju svoje povratne informacije o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, a uočene su komplikacije i nuspojave koje proizvođač možda nije proglasio u bilješkama. Analozi Ursofalk u prisutnosti postojećih strukturnih analoga. Koristi se za liječenje ciroze jetre i žutice kod odraslih, djece (uključujući dojenčad i novorođenčad), kao i tijekom trudnoće i dojenja. Sastav pripravka.

ursofalk - gepatoprotektor. Ima koleretički učinak. Smanjuje sintezu kolesterola u jetri, apsorpcija u crijevima i koncentracija u žuči, povećava topljivost kolesterola u sustavu izlučivanja žuči, potiče stvaranje i izlučivanje žuči. Smanjuje litogenost žuči, povećava sadržaj žučnih kiselina. Uzrokuje povećanje lučenja želuca i gušterače, povećava aktivnost lipaze. Ima hipoglikemijski učinak.

Uzrok djelomičnom ili potpunom otapanju kolesterolnih kamenaca nakon ingestije, smanjuje zasićenje žuči s kolesterolom, što potiče mobilizaciju kolesterola iz žučnih kamenaca.

Ima imunomodulacijskim učincima, utječe na imunološku reakciju na jetru: smanjenje ekspresije određenih antigena na membrani hepatocita, utječe na količinu T-limfocita, interleukin-2, smanjuje broj eozinofila.

struktura

Ursodeoksikolna kiselina + pomoćne tvari.

svjedočenje

  • otapanje žučnih kamenaca kolesterolnih kamenaca;
  • žučni refluks-gastritis;
  • primarna bilijarna ciroza u odsutnosti znakova dekompenzacije (simptomatsko liječenje).

Oblici otpuštanja

Kapsule 250 mg (ponekad pogrešno zvane pilule).

Ovjes za oralnu primjenu (ponekad pogrešno označen kao sirup).

Upute za uporabu i doziranje

Savjetujemo djeci i odraslim osobama težim od 34 kg da koriste Ursofalk u obliku suspenzije.

Za otapanje kolesterolnih žučnih kamenaca, doza od 10 mg / kg tjelesne težine se primjenjuje jednom dnevno.

Preporučuje se sljedeći režim doziranja:

  • tjelesna težina do 60 kg - 2 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 61-80 kg - 3 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 81-100 kg - 4 kapsule dnevno;
  • tjelesne težine preko 100 kg - 5 kapsula dnevno.

Suspenzija za oralnu primjenu

  • tjelesna težina 5-7 kg - broj mjernih žlica 0,25 na dan;
  • tjelesna težina 8-12 kg - broj mjernih žlica 0,50 po danu;
  • tjelesna težina 13-18 kg - broj mjernih žlica je 0,75 na dan;
  • tjelesna težina 19-25 kg - broj mjernih žlica 1 po danu;
  • tjelesna težina 26-35 kg - broj mjernih žlica 1,5 dnevno;
  • tjelesna težina 36-50 kg - broj mjernih žlica 2 po danu;
  • tjelesna težina 51-65 kg - broj mjernih žlica 2,5 dnevno;
  • tjelesna težina 66-80 kg - broj mjernih žlica 3 po danu;
  • tjelesna težina 81-100 kg - broj mjernih žlica 4 po danu;
  • tjelesne težine preko 100 kg - broj mjernih žlica 5 po danu.

Lijek treba uzimati svakodnevno navečer, prije odlaska u krevet (kapsule se ne žvakaju), stisnute malom količinom tekućine.

Trajanje liječenja je 6-12 mjeseci. Za prevenciju ponovljene kolelitijaze preporučuje se uporaba lijeka nekoliko mjeseci nakon otapanja kamenja.

Za liječenje gastritisa želučane refluksa, 1 kapsula (1 mjerna žlica) od Ursofalk se dnevno unosi u večernjim satima prije odlaska u krevet, pranje s malo vode. Tijek liječenja - od 10-14 dana do 6 mjeseci, ako je potrebno - do 2 godine.

Za simptomatsko liječenje primarne bilijarne ciroze, dnevna doza ovisi o tjelesnoj težini i iznosi 2 do 6 kapsula (mjernih žlica) (oko 10-15 mg / kg tjelesne težine).

Preporučuje se sljedeći režim doziranja:

  • tjelesna težina 34-50 kg - 2 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 51-65 kg - 3 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 66-85 kg - 4 kapsule dnevno;
  • tjelesna težina 86-110 kg - 5 kapsula dnevno;
  • tjelesne težine preko 110 kg - 6 kapsula dnevno.

Suspenzija za oralnu primjenu

  • tjelesna težina 5-7 kg - broj mjernih žlica 0,25 na dan;
  • tjelesna težina 8-12 kg - broj mjernih žlica 0,5 po danu;
  • tjelesna težina 13-18 kg - broj mjernih žlica je 0,75 na dan;
  • tjelesna težina 19-25 kg - broj mjernih žlica 1 po danu;
  • tjelesna težina 26-35 kg - broj mjernih žlica 1,5 dnevno;
  • tjelesna težina 36-50 kg - broj mjernih žlica 2 po danu;
  • tjelesna težina 51-65 kg - broj mjernih žlica 3 po danu;
  • tjelesna težina 66-80 kg - broj mjernih žlica 4 dnevno;
  • tjelesna težina 81-100 kg - broj mjernih žlica 5 po danu;
  • tjelesne težine preko 100 kg - broj mjernih žlica 6 po danu.

Nuspojava

  • proljev;
  • mučnina;
  • bol u epigastričnoj regiji i desni hipohondrij;
  • kalcifikacija žučnih kamenaca;
  • alergijske reakcije.

kontraindikacije

  • X-zrake pozitivne (visoke u kalciumu) gallstones;
  • nefunkcioniranje žučnog mjehura;
  • akutne upalne bolesti žučnog mjehura, žučnih kanala i crijeva;
  • ciroza jetre u fazi dekompenzacije;
  • teška disfunkcija bubrega;
  • teška disfunkcija jetre;
  • izraženo pogoršanje funkcije gušterače;
  • trudnoća;
  • razdoblje dojenja (dojenje);
  • preosjetljivost na komponente lijeka.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Lijek je kontraindiciran u trudnoći i dojenju (dojenje).

Koristite u djece

Možda, prema režimu doziranja.

Posebne upute

U kolelitijazama, učinkovitost liječenja prati se svakih 6 mjeseci rendgenskim pregledom i ultrazvučnim pregledom žučnog trakta kako bi se spriječio povratak kolelitijaze.

Kada kolestatske bolesti jetre trebaju periodički odrediti aktivnost transaminaza, alkalne fosfataze i gama-glutamil-transpcptidaze u krvnom serumu.

U liječenju primarne bilijarne ciroze može doći do prolazne dekompenzacije ciroze jetre koja nestaje nakon uzimanja lijeka.

Tijekom liječenja, žene s dobi dojenčadi trebale bi koristiti pouzdane metode kontracepcije.

Interakcije lijekova

Kolestiramin, kolestipol, Antacidi koji sadrže aluminij hidroksid ili smektit (aluminij oksid), smanjuju apsorpciju udca u crijevu i na taj način smanjiti apsorpciju i učinkovitost. Ako je uporaba lijekova koji sadrže barem jednu od tih supstanci još uvijek potrebna, potrebno je uzimati najmanje 2 sata prije uzimanja Ursofalk.

Ursodeoksikolna kiselina može pojačati apsorpciju ciklosporina iz crijeva. Stoga, kod pacijenata koji uzimaju ciklosporin, liječnik treba provjeriti koncentraciju ciklosporina u krvi i prilagoditi dozu ciklosporina, ako je potrebno.

U nekim slučajevima, Ursofalk može smanjiti apsorpciju ciprofloksacina.

Sredstva za sniženje lipida (naročito klofibrat), estrogene, progestine ili neomicin povećava zasićenje žuči s kolesterinom i može smanjiti sposobnost otapanja žučnih kamenaca kolesterola.

Analozi medicinskog proizvoda Ursofalk

Strukturni analozi za aktivnu tvar:

  • Livodeksa;
  • Urdoksa;
  • Urso 100;
  • Ursodez;
  • Ursodeoksikolna kiselina;
  • Ursodeks;
  • Ursol;
  • Ursoron Rompharm;
  • Ursor C;
  • Ursosan;
  • Choludexan;
  • Ekskhol.

ursofalk

Ursofalk je hepatoprotektivni lijek koji pomaže razgraditi kolesterolne žučne kamence.

Proizvod je dostupan u obliku tvrde želatinske kapsule, unutar koje su granule ili bijeli prah, kao i suspenzija za oralno davanje. Glavni aktivni sastojak Ursofalk je ursodeoksiholna kiselina.

U ovom ćemo članku razmotriti zašto liječnici propisuju lijek Ursofalk, uključujući upute za uporabu, analozi i cijene za ovaj lijek u ljekarnama. Ako ste već koristili Ursofalk, ostavite komentare u komentarima.

Sastav i oblik otpuštanja

Kliničko-farmakološka skupina: hepatoprotector. Lijek koji pomaže da otopi kolesterni žučni kamenci.

  1. U pripravak sadrži aktivni sastojak kapsula ursodeoxycholic kiselina, kao i neaktivne sastojke: kukuruzni škrob, magnezijev stearat, koloidni silicijev dioksid, natrij lauril sulfat, želatinu, titan dioksid, pročišćena voda.
  2. Ursofalk suspenzija kompozicija sadrži, kao aktivni sastojak ursodeoxycholic kiselinom, kao i dodatne komponente: benzojeva kiselina, ksilitol, glicerol, MCC, natrij citrat, propilen glikol, limunska kiselina, bezvodni natrijev ciklamat, natrijev klorid, mirisa, voda.

Ursofalk se oslobađa u kapsulama od 250 mg i u suspenziji (250 ml boca, sadržaj urodeoksikolne kiseline - 250 mg / 5 ml).

Što se koristi za Ursofalk?

Ursofalk dodjeljuje u raznim bolestima koje mogu biti uzrokovane nepravilnim stil života i učinaka raznih infekcija, nekontroliranih prijem složenih lijekova, što je rezultiralo oštećenje stanica jetre.

Što pomaže Ursofalku:

  1. Dyskinesija žučnih kanala.
  2. Ciroza (samo bilijarna) primarnog oblika pod uvjetom da nema simptoma dekompenzacije.
  3. Bilo koji kršenje funkcioniranja jetre nakon dugotrajnog zlostavljanja alkohola.
  4. Kronični hepatitis (bez obzira na uzrok).
  5. Cistična fibroza ili sclerosing kolangitis primarnog oblika.
  6. Steatogepatitis bezalkoholno porijeklo.

Ursofalk također ima indikaciju za upotrebu u prisutnosti kamenja u žučnim i organima izlučuju žuč.

Farmakološko djelovanje

Ursofalk sadrži urodeoksikolnu kiselinu. Ona vrsta odvaja najmanju strukturu žučnih kiselina od strukturalnih ljuski-oblika takozvanih miješanih micela.

Urodeoksikolna kiselina također ima interakciju s lipofilnim strukturama membrana, što ih čini otpornim na oštećenja. Tako se ostvaruje citoprotektivno (zaštitno) djelovanje. Lijek štiti membrane stanica jetrenih i žučnih kanala od oštećenja otrovnih žučnih kiselina, a također sprječava proliferaciju vezivnog tkiva u jetri u slučaju oštećenja hepatocita.

Smanjenje kolesterola u žuči se postiže smanjenjem njegove apsorpcije unatrag u crijevu, sprječavanjem stvaranja jetre i smanjenjem izlučivanja žuči. U žuči se povećava sadržaj žučnih kiselina, zbog čega se žučni kamenci razgrađuju, a nove se ne formiraju.

Upute za uporabu

Lijek se uzima oralno, ako je propisana jedna doza, poželjno je navečer uzeti lijek. Kapsule uzimaju cijelu, bez žvakanja i pranja s potrebnom količinom vode. Djeca i bolesnici s teškoćom gutanja obično se propisuju lijekom u obliku suspenzije za oralnu primjenu.

Trajanje liječenja i dozu lijeka izračunava liječnik pojedinačno za svakog pacijenta, ovisno o prirodi bolesti i osobnim karakteristikama.

  1. Pacijenti s bilijarnom cirozom i sclerosing kolangitis obično su propisali lijek u dnevnoj dozi od 10-15 mg / kg tjelesne težine. Ako je potrebno, dnevna doza se povećava do 20 mg / kg tjelesne težine. Tijek liječenja je od 6 mjeseci do 2 godine.
  2. Pacijenti koji pate od cistične fibroze obično se propisuju u dnevnoj dozi od 20-30 mg / kg tjelesne težine. Tijek liječenja je od 6 mjeseci do 2 godine.
  3. S toksičnim oštećenjem jetre, kao i akutnim i kroničnim trovanjem alkoholom, obično propisane u dnevnoj dozi od 10-15 mg / kg tjelesne težine.
  4. Trajanje liječenja je individualno, a prosječno trajanje liječenja je oko 6-12 mjeseci.

Pacijenti s akutnim i kroničnim bolestima jetre, uključujući kolelitijazu, obično se propisuju lijekom u dnevnoj dozi od 10-15 mg / kg tjelesne težine. Tijek liječenja je obično od 6 mjeseci do 2 godine, tijekom liječenja se ne preporuča da se pauze u uzimanje droga.

U liječenju kolelitijaze, potrebno je pratiti tijek bolesti, ako pacijent nema smanjenje konkretnih vrijednosti nakon 12 mjeseci neprekidne terapije s lijekom, tada je njegova primjena ukinuta. Pacijenti s gastritisom želučane refluksa i refluksom esophagitis obično propisuju lijek u dozi od 250 mg 1 puta dnevno, po mogućnosti uvečer. Trajanje liječenja 10-14 dana.

Pronašli su zakleti neprijateljice gljiva! Nokti će se očistiti za 3 dana! Uzmi ga.

Recenzije o Ursofalku

Proizvod: kapsule, suspenzije

Ruža (neutralni vrh)

Kako bi vam pomogla, vaša se bolest mora ispuniti ozbiljnim kriterijima, što je jednostavno nemoguće!

Lijek nije ni u selu niti u grad. One otapa samo kolesterolne kamenje, a malo (sretnih!) Samo se ova vrsta događa, češće, tako se miješam. Ali još puno uvjeta stavlja proizvođaču - kamenje na ne više od 2 cm bili - to je u redu, lako je odrediti X-ray i ultrazvuk. Onda - da ne postoje kamenje u bilijarnog trakta - i koji od nas ne počne do bola (i to je zaglavi kamena i zove), će učiniti ultrazvuk žuči i općenito će znati da ima bolest? Obično idemo odmah nakon boli, a Ursofalk više ne pomaže. Nadalje, stanje - da nije bilo diskinezije žučnog trakta, tj. Da se mjehur i putevi normalno ugovore. To je samo 90% ljudi koji pate odjednom, ovo je lančana reakcija! Dakle, za koga se lijek na svijetu - oni koji su ispunjeni svi uvjeti, malo sam mješoviti pogled na vilice pojavio, ali nije provjeriti u kliniku - tu su kamenje, tako da bez obzira na sve, piti Ursofalk. Ja bi se na taj način i to nije pomoglo, ali to je nešto drugo - sam kupio mali paket od 10 kapsula, a već je 3 dana nakon primjene lijeka nije mogao ispraviti - gušterača pobunili, mučninu, povraćao, pa čak i siromašni želudac s gastritisom počeo vikati i tražiti Omeza. Osim toga, tri puta je došlo do proljeva i vrlo jaka. Ne znam zašto, ali sam osobito patio. Ne znam može li to itko, ali s obzirom na cijenu droga, ne bih riskirao i potrošio novac, možda uzalud.

Carolina (pozitivna povratna informacija)

Izuzetno je skupo liječenje,

Nakon što sam s dijagnozom kolelitijaze, imenovan je Ursofalk. Bio sam zadivljen kad sam propisao piti šest mjeseci prije sljedećeg duodenalnog sondiranja. I tada je cijena jednaka - najprofitabilnija je odmah kupiti veliki paket, ima 50 kapsula, i košta oko 2300 rubalja. Samo ovdje je izračunata doza, temeljena na 10 mg po 1 kg tjelesne mase, tako da sam propisao piti 2 tablete od 250 mg dnevno, paketi su bili dovoljni samo mjesec dana. Općenito, još uvijek ulaže. Brzo se kolesterolni kamen ne otapa, pa nije bilo izbora. Lijek koji sam uzeo noću, jer je lijek u ovom trenutku radi, a ovdje je nelagoda prva dva mjeseca uopće nije bilo. No, s obzirom na trajanje liječenja, nuspojave nisu izbjegavane. Nekoliko mjeseci kasnije ujutro sam se osjećala pomalo mučnima, a nadutost se počela pojavljivati. Ali ti problemi nisu se povećavali, koje su ovlasti bile takve do kraja liječenja i ostale. Ako je to pošteno, lijek ne pokazuje svoj posao na bilo koji način. Nije bilo značajne nelagode, i s obzirom da je bolest žučnog kamenca uglavnom asimptomatska (dok se kanal ne začepljuje, neće biti boli ili žutica), živite baš kao što ste živjeli. Tek nakon pola godine vratio sam se na sondiranje i položio druge ispite, rekao da su kamenje otopljeno. Ali svejedno, ispostavilo se da moramo uzimati lijek još par mjeseci kako bismo ga podržali. Tako sam i ja, iako sam proveo mnogo novca, rezultat je izvrsan - nema kamenja, uspjela sam izbjeći komplikacije. Da, novac je bijedan, ali meni se žao. Pogotovo jer plaćate i droga je spora, ali to radi - vrijedi uzeti.

Anna (pozitivna povratna informacija)

Suspenzija Ursofalka spasila je malu kćer od žutice

Moja je kći liječena suspenzijom Ursofalke. Njezin bilirubin bio je zastrašujući, jer je bio jednak 152, iako je bio tri tjedna nakon rođenja. Propisali smo ovaj lijek. Vrlo je skupo, oko 1400 rubalja, pa čak i samo u velikim količinama prodaje u 250 ml, ali nigdje ići, kupio. Vrlo prikladna mjerna kapa bila je oznaka, počevši od 1,25 ml i daljnjih 2,5 ml, pa do 5 ml. Samo je došao na svjetlo šaleći se vrlo minimalan doza dvaput den.Flakon pokazao previše udoban, jer postoje četiri rupe kroz koje teče malo - neće biti takav da ulije više nego što je potrebno, a ako je tako, kapati natrag bez ikakvih problema. Okus slatke stvari, a gorčina je osjetio odmah, ali samo u obliku okusa - to je dobro, dijete ima vremena da proguta lijek prije nego što shvatite što je odvratno to bilo. Ipak, jezik protrlja i izgleda sramotno, da. Uopće nismo primijetili nuspojave (ja i ​​liječnik). Može biti proljev, povraćanje i stvari, ali svi smo bili u redu. Jedina stvar, potrebno je jako dugo vremena da to stvarno radi. Mislio sam da imamo par tjedana i to je sve, ali ne, moram piti 5 tjedana. Kontrolirali smo bilirubin svaka dva tjedna, tijekom prva dva tjedna bio je 133, zatim 110, i tako dalje. Nakon tog razdoblja pokazatelj je bio 39. Duga, nema riječi. No, Ursofalk je vrlo pažljivo tretiran, jer trajanje liječenja nije tako zastrašujuće. Ali mislim da ako je bilirubin strašno visok, što je opasno, ne biste trebali postupati s njima - trebate nešto brže. I mi smo se približili - nije bilo štete, ali prednosti su očite, žutica je uspješno prošla.

Lena (negativna povratna informacija)

Ako mala doza - gotovo nema učinka, ako je velika - opasno je za zdravlje

Nisam mu mogao pronaći pristup. Takvi lijekovi izvrstan su način za zaradu od farmaceutskih tvrtki, ali ne i za liječenje kolelitijaze. Kamenje nije bilo jako veliko, 4 komada od 3-4 mm. Počela je piti Ursofalk, kako je liječnik propisao - za kapsulu od 250 mg noću. Malo me mučilo od njega, a ponekad su imali šavne bolove, ali ništa nije bilo zastrašujuće. Šest mjeseci kasnije, krenuo sam na ultrazvuk. Koja je promjena, što mislite? Cijelo šest mjeseci, za 4000 rubalja učinak je bio nevjerojatno loš - jedan kamen smanjen za 1 mm! Postao sam ljut, pročitao sam upute i ja sam odlučio da ću piti dalje (jednom 1 mm ukloniti, možda, ali slabo). Povećao je dozu, počeo piti na 3 kapsule. Ovdje samo da bi završila posao do kraja meni nije bilo moguće - strašne nuspojave su počele. Ursofalk - ovo je žuč, a njezin višak, kao što se ispostavilo, također je strašno. Nekoliko tjedana nakon početka terapije šokom počeo sam razvijati proljev "kiseline", kada unutarnja tijela spali i bol je paklena jednostavnost. O boli u abdomenu, nadutosti, trzanje, neću reći, bilo je sve zastrašujuće i snažno. Ali to je ono što zapravo nisam očekivao, to je da će moja kosa ispasti! Smanio je dozu do 2 kapsule - istu povijest, kao rezultat toga, pio sam samo jedan mjesec, bacio sam se. Nije jasno, kako ih liječiti - malo tako ne pomaže, mnogo - to je štetno i opasno. Zato neka proizvođač najprije dovrši lijek, a onda za tu cijenu proda.

Jeanne (pozitivna povratna informacija)

Razrijeđuje žuči i pomaže eliminirati stagnaciju, ali ne i brzo

Ursofalk ne samo žučni kamenci rastopiti, također ispravlja situaciju s krivom omjeru u većini žučnih kiselina i kolesterola - kada je drugi gušća žuč i njen protok je slomljena kamenje može pojaviti kasnije. U međuvremenu sam imao „samo” žutica, problemi probavljanje hrane i hrpa razmažena zbog toga me nervov.Obsledovali gore i dolje, propisano Ursofalk piti 4 kapsule - 2 dana i 2 u noći. Kao rezultat toga, skoro sam nije dao krajeve divlje grčevi u trbuhu, peckanje u svojoj desnoj strani, povraćanje i proljev. Ispalo je da je u situaciji s Ursofalk ne može biti glup i dodijeliti previsoku dozu - moj liječnik mi je velika uokvirena. 10 mg po kilogramu težine - ali ne vagam 100 kg? Kao rezultat toga, drugi liječnik rekao mi je da se ne bojim, pijem samo dvije kapsule i nastavim s liječenjem. Nakon dva mjeseca primio sam žuticu. Polako, ali sigurno, to je bio prilagođen probava - kada nema žuči, što je u crijevima, „smrzne” i ne probavlja, pa ni zatvor ili proljev, imao sam stvarno neprobavljene hrane. Dakle, nakon još jednog mjeseca imam dobro prilagođenu stolicu, a nije bilo težine i nadutost - život je bio opet lijep. Da, rezultat nije baš brza, ali u isto vrijeme od samog lijeka - a ne od glupih liječnika - zla, ja to ne osjećam. Mislim, ako imate sličan problem, će, naravno, ukoliko se situacija ne jadan i ne trebaju hitnu pomoć - onda lijek nije asistent, to je sporo.

Elvira (pozitivna povratna informacija)

Brzo će pomoći samo kao dio kompleksne terapije

U meni tijekom trudnoće pojavio se žutica i tipična je svrbež jetre. Dostava biokemije krvi koja je potrebna. Dijagnoza je bila jednostavna - kolestaza. Ursofalk imenovan - čak u prva dva tromjesečja da to nije poželjno, a treći trimestar je potpuno siguran, što je još važnije uzeti malu dozu - na kapsulu od 250 mg na snom.Ne reći da mi je brzo pomogao. Uzeo sam dva mjeseca, svrab se počeo smanjivati ​​već od prvog tjedna, ali stvari su postale divlje polako. Stvarno mi se poboljšalo tek nakon 6 tjedana, svrbež je polovica povukla. Žutica je počela proći, ali svejedno sam shvatila da stvari polako idu. A onda je još jedan liječnik rekao da sam Ursofalk sam nije postavljen na taj način. Ispada da naša žuča ne sastoji se od jedne kiseline - Ursofalkove aktivne tvari. ali također i iz kodeodeoksikolne kiseline. Zato me je dopunio drogom pod nazivom Henofalk. Tamo su stvari krenule krivo! Samo nekoliko tjedana zajedno, ove dvije droge su stvorili ono što Ursofalk 6 tjedna nije mogao učiniti - žutica nestao bez traga, pa čak i svrbež prošao na sve! Ispostavilo se da je liječnik stvarno bio u pravu, tako da moje iskustvo - ne uzeti sam, ako ne želite popiti lijek za polgoda.A obzirom na ozljede, nije bilo. Mislim da je zbog niske doze i kratkog prijema - s kamenjem morate piti šest mjeseci ili čak godinu dana. Utjecaj dok nisam stvarno zadovoljan, jer je lijek slabo djeluje na vlastitu, i zapravo kod bilo koje bolesti za vrijeme trudnoće je nepoželjno i treba ga popraviti u najkraćem mogućem roku. Da, to je sasvim moguće da je niska doza, te je zbog tog sporosti droge, ali nakon svega, visoka doza žuči, preopasno, ista kiselina i kiselina može otopiti ne samo stijene i debeli žuči, ali i tkanina, stoga budite oprezni s dozom Trudnoća kod mene prošla ili se normalno dogodila, rodila je apsolutno zdravo dijete.

ursofalk

kapsule tvrda želatinozna, veličina br. 0, neprozirna, bijela; Sadržaj kapsula je bijeli prah ili granule.

Pomoćne tvari: kukuruzni škrob 73 mg - koloidni silicijev oksid 5 mg - magnezijev stearat 2 mg - Titan dioksid 1.94 mg - -, želatina 80,51 mg Natrijev lauril sulfat 0.2 - mg Pročišćena voda 14,55 - mg.

10 kom. - blisteri (1) - paketići od kartona.
25 kom. - blisteri (2) - paketići od kartona.
25 kom. - blisteri (4) - paketići od kartona.

Gepatoprotektor. Ima koleretički učinak. Smanjuje sintezu kolesterola u jetri, apsorpcija u crijevima i koncentracija u žuči, povećava topljivost kolesterola u sustavu izlučivanja žuči, potiče stvaranje i izlučivanje žuči. Smanjuje litogenost žuči, povećava sadržaj žučnih kiselina. Uzrokuje povećanje lučenja želuca i gušterače, povećava aktivnost lipaze.

Ima hipoglikemijski učinak.

Uzrok djelomičnom ili potpunom otapanju kolesterolnih kamenaca nakon ingestije, smanjuje zasićenje žuči s kolesterolom, što potiče mobilizaciju kolesterola iz žučnih kamenaca.

Ima imunomodulacijskim učincima, utječe na imunološku reakciju na jetru: smanjenje ekspresije određenih antigena na membrani hepatocita, utječe na količinu T-limfocita, interleukin-2, smanjuje broj eozinofila.

- otapanje kolesterolnih kamenaca kamenca;

- primarna bilijarna ciroza u odsutnosti znakova dekompenzacije (simptomatsko liječenje);

- kronični hepatitis različitih geneza;

- primarni sklerozivni kolangitis, cistična fibroza (cistična fibroza);

- alkoholna bolest jetre;

- diskinezija žučnih kanala.

- žučni kamenci pozitivni (visoke u kalciumu);

- nefunkcioniranje žučnog mjehura;

- akutne upalne bolesti žučnog mjehura, žučnih kanala i crijeva;

- ciroza jetre u fazi dekompenzacije;

- tešku renalnu disfunkciju;

- izražene povrede funkcije jetre;

- izraženo oštećenje funkcije gušterače;

- razdoblje dojenja (dojenje);

- Preosjetljivost na komponente lijeka.

Djeca i odrasli mase manje od 47 kg Ursofalk se preporučuje u obliku suspenzije.

za otapanje kolesternih žučnih kamenaca imenovati dozu od 10 mg / kg tjelesne mase 1 puta dnevno.

Lijek treba uzimati svakodnevno navečer, prije odlaska u krevet (kapsule se ne žvakaju), stisnute malom količinom tekućine.

Trajanje liječenja je 6-12 mjeseci. Za prevenciju ponovljene kolelitijaze preporučuje se uporaba lijeka nekoliko mjeseci nakon otapanja kamenja.

za liječenje bakterijskog refluksnog gastritisa označite 1 kape. Ursofalka dnevno navečer prije odlaska u krevet, pranje s malom količinom vode. Tijek liječenja - od 10-14 dana do 6 mjeseci, ako je potrebno - do 2 godine.

za simptomatsko liječenje primarne bilijarne ciroze Dnevna doza ovisi o tjelesnoj težini i iznosi 3 do 7 kapsula (oko 14 ± 2 mg / kg tjelesne težine).

U prva 3 mjeseca liječenja, uzimanje lijeka od 250 mg Ursofalk kapsule treba podijeliti u nekoliko doza tijekom dana. Nakon poboljšanja funkcije jetre, lijek se može uzimati 1 puta dnevno, navečer. Preporučuje se sljedeći režim doziranja:

Korištenje Ursofalk za liječenje primarne bilijarne ciroze može se nastaviti neograničeno vrijeme.

U bolesnika s primarnom bilijarnom cirozom, u rijetkim slučajevima, klinički simptomi mogu pogoršati na početku liječenja, na primjer, svrbež može povećati. U tom slučaju treba nastaviti liječenje, uzimajući 1 kapsulu dnevno, a zatim postupno povećavati dozu (povećavajući dnevnu dozu tjedno po 1 kapsuli) sve dok se preporučeni režim doziranja ne postigne.

Simptomatsko liječenje kroničnog hepatitisa različitih geneza - dnevna doza od 10-15 mg / kg u 2-3 podijeljene doze. Trajanje liječenja je 6-12 mjeseci ili više.

Primarni sclerozni kolangitis - dnevna doza od 12-15 mg / kg. Ako je potrebno, doza se može povećati na 20-30 mg / kg u 2-3 doze. Trajanje terapije je od 6 mjeseci do nekoliko godina.

Cistična fibroza (cistična fibroza) - dnevna doza od 12-15 mg / kg; ako je potrebno, doza se može povećati na 20-30 mg / kg u 2-3 doze. Trajanje terapije je od 6 mjeseci do nekoliko godina.

Bezalkoholni steatohepatitis - prosječnu dnevnu dozu od 10-15 mg / kg u 2-3 doze. Trajanje terapije je od 6-12 mjeseci ili više.

Alkoholna jetrena bolest - prosječna dnevna doza od 10-15 mg / kg u 2-3 doze Trajanje terapije je od 6-12 mjeseci ili više.

Dyskinesija žučnih kanala - prosječna dnevna doza od 10 mg / kg u 2 podijeljene doze tijekom 2 tjedna do 2 mjeseca. Ako je potrebno, preporuča se ponoviti postupak liječenja.

Kapsule treba uzimati redovito, bez žvakanja, s malom količinom tekućine.

  • Prethodni Članak

    Gušterača boli. Što da radim? Liječenje bolesti gušterače

Slični Članci O Pankreatitisa

Anesteziju s gastroduodenitisom

Gastroduodenitis je bolest pyloričkog područja želuca. Distinktivni simptomi bolesti, koji zahtijevaju uzimanje lijekova protiv boli, osjećaj su boli u epigastričnom području.

Ukusna tanjur kupusa s mljevenim mesom

Mnogi ljudi vole kuhati u pećnici - odaberete zgodan recept, miješate sve, stavite ga, zatvorite i možete se baviti svojim poslom. Ako želite napraviti manikuru, želite staviti masku na lice dok je jelo kuhano, pečeno, smeđe.

Zobena kaša u multivar na vodi

Možda najjednostavnija stvar koju možete kuhati za doručak ili večeru je zobena kaša u multivar na vodi. Ne možete zamisliti jednostavnije jelo. Koristiti za kuhanje mogu biti zobene pahuljice različitih vrsta, prilagođavajući vrijeme kuhanja u skladu s mljevenjem žitarica.